logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskjet 3745 - zaschnięte głowice, jak odzyskać atrament?

bramowicz1 10 Cze 2013 19:16 1845 2
REKLAMA
  • #1 12402985
    bramowicz1
    Poziom 10  
    Witam.Poczytałem trochę starych tematów o HP Deskjet 3745 i udało mi się uruchomić znalezioną drukareczkę.Mam też HP Deskjet 3420 uszkodzoną i głowice ,które pasują przecież do wyższego modelu tyle,że też jest z nimi problem,są pełne lecz HP 3745 mimo,że to widzi to nie drukuję.Nie pomaga czyszczenie ręczne styków ani czyszczenie przez oprogramowanie,ani odpowietrzanie i wszystkie inne metody wyczytane w necie.Głowice siedziały w uszkodzonej drukarce z 2 czy 3 lata.Czy to jest powodem ich zaschnięcia?Kolor przy odpowietrzaniu pojawił się w strzykawce,czarny nie,tylko trochę na powierzchni.Co to oznacza?Zaznaczę,że głowice były napełniane zamiennikiem Black Point i działały do chwili zacięcia starej drukarki.Potem zostawiłem tak to aż do tej pory.Pytanie jeszcze,jeśli głowice są również uszkodzone to czy da się odzyskać atramenty tą samą drogą którą się je wprowadzało?Wiem,że to już eksperyment ale mam zamiar spróbować od tłoczyć do strzykawek atrament z tych starych i w tłoczyć do tych nowych bo też już je zużyłem,mam jeszcze te zamienniki ale zaryzykuję i to bo cena oryginałów to prawie jak nową.Co o tym myślicie wy ,którzy macie jeszcze te drukarki?Nie jest to porąbany pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 12404378
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    Po takim czasie kartirdże do utylizacji. Kup lepiej jakieś zamienniki lub puste w miarę świeże.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 12412049
    bramowicz1
    Poziom 10  
    Witam ponownie.Rzeczywiście Kartridże nie nadają się już,czarny zasuszył się na maksa,kolor nie zdążył ale i tak nie działa.Jednak udało mi się z niego z każdej komory od tłoczyć strzykawką tusze po około 2 mm(dobre i to)i wykorzystać do zamienników Active Jet,które były w znalezionej drukarce i po resecie wskaźnika tuszu drukarka widzi je pełne i drukuje jak ta lala.Mam uzupełnienia Black Point wiec jeszcze mi przydadzą się.Trochę z tym zabawy ale przy zachowaniu ostrożności wychodzi taniej niż kupno takich zamienników nie mówiąc już o originałach.
REKLAMA