logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do dzwonienia z komputera na telefony stacjonarne i komórkowe?

georgetta 03 Mar 2005 11:09 2537 18
REKLAMA
  • #1 1282038
    georgetta
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Słyszałem że jest możliwość "dzwonienia komputerem" (nie przez modem) na dowolne numery telefonów (stacjonarne, komórkowe). Czy ktoś może orientuje się jaki program służy do tego celu. I czy to wogóle prawda z tym dzwonieniem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1282048
    Oineh
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Tak np Tele gadugadu ale to nie jest za darmo choć wychodzi taniej niż ptrzez TP. Informacji szukaj tu http://tele.gadu-gadu.pl/.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1282063
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    polecam Skype najlepszy komunikator do rozmów głosowych jest jeszce mozliwosc dzwonienia przez tlenofon na ten temat poszukaj wiecej na www.tlen.pl
  • Pomocny post
    #4 1282097
    smokuss
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam

Bardzo tanio dzwoni się przez Stanaphone.

Wejdz na stronke www.stanaphone.com

co ciekawe po rejestracji dostajesz numer, na który ludziska mogą do Ciebie dzwonić

Na początku dostaniesz 0,10$ na rozruch (wcześniej był 1$) :(
  • Pomocny post
    #5 1282192
    DukE
    Poziom 20  
    Rowniez polecam skype, swietna jakosc rozmow.
    Odradzam rozmowy przez telefon z GG
  • #6 1282373
    kotlet
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Nie wiem czy działa jeszcze ale na stronie https://www.wipphone.com/pg_Download.aspx jest program w ktorym po rejestracji masz 30 minut free na dzwonienie na stacjonarne. Na stronie tej po prawej masz Get 30 Minutes Free. Numer wybierasz w postaci 0048226874122 gdzie 0048 kierunkowy panstwa, a 22 numer miasta i dalej numer rozmowcy.
  • #7 1282424
    waxman
    Poziom 21  
    Ocena: 64
    To niedawna można było rozmawiać z telefonami stacjonarnymi za free przez Bubble Neta ale niestety ukrócili nam wodze i z tego co sie orientuje takiej możliwości już nie ma. Polecam skype'a.Pozdro
  • #8 1282801
    Tomcio888
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    spróbój WWWTelcoPhone (wpisz w google), jeżeli to cie nie zadwoli to skype
  • Pomocny post
    #9 1282803
    R_Przemek
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    W 2/2005 numerze CHIPA jest artykół "Tania Telefonia VoIP"
    Tam masz testy programów, cennkik, itd....

Ja osobiście polecam Skype
    www.skype.com
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 1282830
    Dariusch
    Poziom 18  
    Wszyscy mówią skype, a czy ktoś wie jak się za to płaci w Polsce, nie mając karty kredytowej (nie mylić z płatniczą)?
    Pytanie było o rozmowy na normalne telefony.
    Ja korzystam z tlenofona i jestem średnio zadowolony tzn. ja słyszę ekstra, ale mnie podobno kiepsko.

jeżeli chodzi o skype to : http://www.skype.com.pl/skypeout.php

należy zakupić kartę i karty te są na razie dostępne tylko poprzez płatności kartą kredytową bezpośrednio do SKYPE. Najniższy nominał karty to 10 EURO. Do tego doliczane jest 15% podatku VAT :)
  • #11 1283060
    blu
    Poziom 12  
    kotlet napisał:
    Nie wiem czy działa jeszcze ale na stronie https://www.wipphone.com/pg_Download.aspx jest program w ktorym po rejestracji masz 30 minut free na dzwonienie na stacjonarne. Na stronie tej po prawej masz Get 30 Minutes Free. Numer wybierasz w postaci 0048226874122 gdzie 0048 kierunkowy panstwa, a 22 numer miasta i dalej numer rozmowcy.
    Dolaczam sie do postu zainstalowalem program o ktorym kolega pisze i niestety po wybraniu numeru muwi mi ze nie mam pieniedzy do prowadzenia rozmowy choc pisalo ze mialo byc 30min. free.Moze cos zle zrobilem prosze kolege o podpowiedz!!!!
  • #13 1286789
    szefoszefo
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Ja używam Skype. Mam sporo na tym znajomych a jakość rozmów jest do przyjęcia.
  • #14 1286973
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Skype nie ma sobie równych jeżeli chodzi o tego typu rozmowy. Polecam go !
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #15 1287066
    Dariusch
    Poziom 18  
    koledzy szefoszefo krapicki czy wy czytaliście cały topic od początku? Czy zrozumieliście pytania jakie zadał georgetta
    Czy czytaliście moją odpwiedź odnosnie Skype?
    Jeżeli tak to powiedzcie w jaki sposób dzwonicie na stacjonarne i komórki ze Skype, bo o to pytał georgetta .. człowiek zadaje konkretne pytanie i oczekuje odpowiedzi, zalety skype wszyscy znają, krystaliczny głos itp. jak jednak w Polsce dzwonicie z niego na "prawdziwe" telefony?
    Szkoda nabijać postów takimi odpowiedziami..
  • #16 1292076
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #17 1292250
    jakubbulas
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    blu napisał:
    kotlet napisał:
    Dolaczam się do postu zainstalowalem program o ktorym kolega pisze i niestety po wybraniu numeru muwi mi ze nie mam pieniedzy do prowadzenia rozmowy choc pisalo ze mialo byc 30min. free.Moze cos zle zrobilem prosze kolege o podpowiedz!!!!

Więc te 30 miut do świata działa tylko na połączenia do Warszawy, ale jakość pozostawia wiele do życzenia. Po pierwszej rozmowie, kied druga osoba ledwo mnie słyszała i było takie zniekształcenie głosu i opóźnienie...

Ja osobiście korzystam z tlenofonu (http://www.tlenofon.pl/) i jestem zadowolony.
  • #18 1431464
    emeryt
    Poziom 22  
    Ocena: 42
    A czy ktoś zna może jakiś lepszy softphone obsługujacy tlenofona ? Ściągnąłem sobie jakiś programik, ale jest to beta i nie było kontynuacji od marca ubiegłego roku. Rozwiązania sprzętowe obsługujące IAX2 są jeszcze troszke za drogie (powyzej 300 zł). Tlenofon działa fajnie ale jest dość ubogi - żeby nie powiedzieć - biedny. A wogóle marzy mi się automatyczna sekretarka w softfonie.
  • #19 1433085
    Heron
    Poziom 14  
    a ja proponuje platny ale calkiem niezly i niedrogi programik halonet
    info pod www.halonet.pl
    jesli juz przekonacie sie do tego to mozecie wpisca moj e-mail przy rejestracji jako polecajacego: heronx(_at_)o2.pl
    pozdrawiam i polecam programik

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programów umożliwiających wykonywanie połączeń telefonicznych z komputera na numery stacjonarne i komórkowe bez użycia modemu. Wskazano, że jest to możliwe dzięki technologiom VoIP i softfonom. Najczęściej polecanym rozwiązaniem jest Skype, który oferuje usługę SkypeOut pozwalającą na tanie połączenia na tradycyjne telefony po doładowaniu konta prepaid, jednak wymaga karty kredytowej do płatności. Alternatywnie wymieniono Tlenofon, Tele Gadu-Gadu (płatny, ale tańszy niż tradycyjna telefonia), Stanaphone (z darmowym startowym kredytem), Wipphone (z darmowymi minutami na start, choć jakość i dostępność promocji bywa ograniczona) oraz Halonet jako płatny, niedrogi softfon. Wspomniano także o Bubble Net, który wcześniej oferował darmowe połączenia, ale usługa ta została wycofana. Użytkownicy zwracają uwagę na jakość połączeń, dostępność promocji oraz metody płatności, podkreślając, że Skype ma najlepszą jakość, ale ograniczenia w płatnościach mogą być problematyczne dla użytkowników bez karty kredytowej. Poruszono także kwestie kompatybilności softfonów z protokołem IAX2 oraz funkcjonalności takich jak automatyczna sekretarka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA