logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić kolory i kontrast w Samsung UE32EH5020? Blade twarze

wedelll 14 Cze 2013 21:15 4833 7
REKLAMA
  • #1 12417543
    wedelll
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z ustawieniem kolorow, czy mógłby ktoś pomóc i napisać najlepsze ustawienia kolorow kontrastu i innych parametrów w tym modelu samsunga?
    Ja jakoś nie mogę, to jakieś blade twarze wychodzą, jeśli ktoś ma pojęcie, to prosiłbym krok po kroku napisać mi ściągawkę.
    Z góry dziekuję.
  • REKLAMA
  • #2 12417611
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2949
    wedelll napisał:
    Witam.Mam problem z ustawieniem kolorow ...czy mógłby ktoś pomóc i napisac najlepsze ustawienia kolorow kontrastu i innych parametrów w tym modelu samsunga.Ja jakos nie moge.... to jakies blade twarze wychodzą...jesli ktos ma pojecie to prosiłbym krok po kroku napisac mi ściągawke ...z góry dziekuje.
    Masz pilota i menu tewlewizora i wszystko jest w twoich rękach. Chyba na odległość nikt ci tego nie ustawi. Jak brak pojęcia to wezwać kogoś co je ma.
  • REKLAMA
  • #3 12417710
    wedelll
    Poziom 2  
    [/quote] Masz pilota i menu tewlewizora i wszystko jest w twoich rękach. Chyba na odległość nikt ci tego nie ustawi. Jak brak pojęcia to wezwać kogoś co je ma.[/quote] ale błysnołeś dobrą radą pkt sobie taką pomocą nabijasz? Pisze przecierz ze nie mam pojecia o tym jak ustawic tonacje czerni,odcien skory,balans bieli,gamma itp. moze ktos ma ten model i poda mi optymalne ustawienia po resecie do ustawien fabrycznych...
  • REKLAMA
  • #4 12418009
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Optymalne ustawienie zależy od wielu czynników takich jak wielkość pokoju, stopień nasłonecznienia, kierunek padania światła, ostrość wzroku itp. Nie ma ustawień optymalnych. Najlepiej przeprowadzić kalibrację. Więcej - choćby tutaj. Albo tutaj.
  • REKLAMA
  • #5 12419248
    wedelll
    Poziom 2  
    Może jednak ma ktoś ten model i poda ustawienia ktore u niego sie sprawdzily tryb obrazu- podswietlenie- kontrast- jasnosc- ostrosc- kolor- kontrast dyn.- tonacja czerni- odcien skory- balans bieli- przes.Z- przes.N- przes.C- przes.Z- przes.N- gamma- tonacja kolorow- filtr zaklocen cyfr.- red,zaklocen MPEG- tryb film- LED motion plus
  • #6 12419377
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Kilka firm oferuje usługę kalibracji tv w domu użytkownika. Sądzę, że w Twoim przypadku będzie to najlepsze wyjście.
  • #7 12419934
    wedelll
    Poziom 2  
    Tak ale chcą 200zl+ dojazd :cry:
  • #8 12420310
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2949
    wedelll napisał:
    Tak ale chcą 200zl+ dojazd :cry:
    A ty chciałeś za krzywy......? To się ustawia wg. "fłaznych" upodobań, celowo.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z ustawieniem kolorów i kontrastu w telewizorze Samsung UE32EH5020, co skutkuje bladymi twarzami na ekranie. W odpowiedziach zasugerowano, że optymalne ustawienia zależą od wielu czynników, takich jak wielkość pokoju i nasłonecznienie, a najlepszym rozwiązaniem może być kalibracja przez specjalistę. Użytkownik prosił o konkretne ustawienia, takie jak podświetlenie, kontrast, jasność, ostrość, kolor, tonacja czerni i odcień skóry. Wskazano również, że kalibracja w domu może być kosztowna.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA