Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CITROEN XSARA PICASSO 2001 2 HDI Prędkościomierz

przemko1711 15 Jun 2013 20:33 9786 11
    przemko1711
    Level 9  
    Witam wszystkich zainteresowanych moim tematem mam problem w moim autku jak w tytule CITROEN XSARA PICASSO z 2001 roku 2 HDI podczas jazdy wysiadł mi prędkościomierz po przyjechaniu do domu sprawdziłem bezpieczniki 7,5A i uszkodzony był pod maską wymieniłem i dalej to samo wymieniłem czujnik w skrzyni biegów i bez zmian proszę o pomoc .
    piotrekwoj1
    Level 40  
    Albo zwarcie w instalacji albo deska.
    przemko1711
    Level 9  
    Dziękuje za tak szybką odpowiedz ale jak sprawdzić lub od czego zacząć ?
    kybernetes
    Level 39  
    A co to znaczy "wysiadł mi prędkościomierz"? Konkretniej chłopie - jakie objawy?
    przemko1711 wrote:
    sprawdziłem bezpieczniki 7,5A i uszkodzony był pod maską

Numer i położenie tego bezpiecznika to jak rozumiem twoja słodka tajemnica?
    przemko1711 wrote:
    wymieniłem i dalej to samo
    To samo czyli co? Spalił się znowu?
    przemko1711
    Level 9  
    Wysiadł mi prędkościomierz miałem na myśli że nie pokazuje prędkości i kilometrów a bezpiecznik w instrukcji ma oznaczenie F 24 .
    WITEK1952
    Level 28  
    Witam. Ja bym zaczął od sprawdzenia okablowania.
    kybernetes
    Level 39  
    Bezpiecznik F24 zasila sterownik wtrysku i przepływomierz, jego przepalenie rzeczywiście powoduje zanik wyświetlania prędkości na zestawie wskaźników a to dla tego, ze samochód nie daje się uruchomić...
    przemko1711
    Level 9  
    Auto jest na chodzie cały czas tylko nie pokazuje prędkości ,a czy może mieć coś z tym wspólnego stacyjka ? bo muszę wymienić kostkę od stacyjki dlatego że wentylator od klimatyzacji nie działa .
    kybernetes
    Level 39  
    Stacyjka nie ma z tym nic wspólnego. Sprawdź gdzie ginie sygnał prędkości.
    User removed account
    User removed account  
    przemko1711
    Level 9  
    wyświetla zero ale po wymianie czujnika oblicza mi ile mogę przejechać na paliwie .
    przemko1711
    Level 9  
    Witam wszystkich zainteresowanych problem rozwiązany przez przypadek ale się udało przypadkiem pokazałem bratu uszkodzony czujnik prędkości i zobaczyłem na wtyczce dwa piny były brudne od oleju i lekki ślad upalenia na kanale wyszło wszystko do kostki dostał się olej który zwarł dwa piny po wymianie kostki wszystko wróciło do stanu prawidłowego dziękuje za pomoc i zainteresowanie .