logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Model lasera do wymiany w Panasonic Sa-pm15 - przeskakujące płyty CD

Roburr 04 Mar 2005 10:39 3197 8
REKLAMA
  • #1 1285004
    Roburr
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Przeskakuja płyty Cd chciałm wymienić laser ale cięzko sie do niego dostać. Może ktośc wie jaki laser w niej jest to bym od kupił i wymienił za jednym podejściem. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1285208
    Roburr
    Poziom 21  
    Dzięki :). Jeśli czysczenie i regulajcja nie pomaga to zostaje niestety wymiana :(. Gdzie go najtaniej dostanę?
  • REKLAMA
  • #5 1285352
    Roburr
    Poziom 21  
    No silników nie rozbierałem.. Te przeskoki są sporadycznie i zaleza od płyty którą włoże. A czy da się zdiagnozować silnik bez rozbierania go?
  • REKLAMA
  • #7 1285393
    Roburr
    Poziom 21  
    :) wiem, wiem. Przepraszam.
  • #9 1986899
    Roburr
    Poziom 21  
    Wyczyściłem prowadnice i już jest o wiele lepiej, wiec kumpel zaniechał dalszych inwestycji. Temat uważam za zamknięty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W urządzeniu Panasonic SA-PM15 występuje problem z przeskakującymi płytami CD. Użytkownik planował wymianę lasera, jednak trudno było do niego dotrzeć. Jeden z uczestników wskazał, że laser to model RAE0152 Z. Dyskusja zwróciła uwagę również na możliwe problemy z silnikami, sugerując pomiar omomierzem, oczyszczenie i nasmarowanie mechanizmu ślimakowego. Ostatecznie poprawę przyniosło wyczyszczenie prowadnic, co znacznie zmniejszyło problem przeskoków, dzięki czemu dalsza wymiana lasera została zaniechana.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA