logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

I plus Zte MF 631 + TP Link 3G/4G mr 3220 zrywa połączenie

luk9753 22 Cze 2013 20:48 1938 1
REKLAMA
  • #1 12445690
    luk9753
    Poziom 24  
    Ocena: 147
    Tak jak w temacie.
    Mam problem z poprawną pracą dwóch urządzeń. Mianowicie ruter Tp link mr 3220 z najnowszym softem do niego usługa I plus z modemem ZTE MF 631. Problem polega na tym, że po skonfigurowaniu router łączy się z siecią na około 3-4 minuty, zrywa połączenie, wyświetlając komunikat, modem nie zidetifikowany. Po ponownej konfiguracji połączenie wraca lecz zrywa znowu. Po poczytaniu na forach śmiem twierdzić, że modem jest nie do końca kompatybilny z routerem. Posiadam na luzie drugi modem bez sim locka Huawei E3131, lecz z sieci play i chciał bym użyć go do wspólpracy z Iplusem, bo z tym modemem router współpracuje bez problemów, lecz nie bardzo wiem jak to zrobić, po włożeniu karty do modemu i odpaleniu programu plusa wyświetla mi brak modemu? Panowie jak to skonfigurować?
  • REKLAMA
  • #2 12449996
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nie uruchamiaj programu PLUS'a tylko program od tego modemu, a jeszcze lepiej ustaw zwykłe połączeni dial-up lub niebrandowany program od producenta modemu.
REKLAMA