logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zasilacz Feel 350 ATX - czarny ekran i wentylator przestaje działać po 3 sekundy

Istein 22 Cze 2013 22:06 1029 4
REKLAMA
  • #1 12445954
    Istein
    Poziom 2  
    Mam mały problem zaznaczam że wiem że zasilacz z feel to badziew ale niemam kasy na inny.

Otóż dzisiaj zachciało mi się przenieść swoje 'bebechy' z pc pod inną obudowę i mój zasilacz 'ulepszany przez zemnie (inny wentylator, oraz łącznik i kawałek obudowy, ale już 2 lata tak działa) przestał działać 4 albo 3 kondensatory wybrzuszyły się, no to wziąłem ten feel on działał na innym komputerze , no więc problem tkwi w tym że po włączeniu pc z tym feel'em pc się włącza lecz ciągle jest czarny ekran i wiatrak od zasilacza krę
    ci się na 2-3 sekundy pi czym przestaje się kręcić,
    w razie wu moja specyfikacja :
    Cpu- Intel P4 530
    Gpu-Nvidia gforce gts 250 1gb gainward green edition i do tego wccześniej używałem przejściówek na 6 pin, jedna zwykła a droga własną dorabianą
    Matherboard-g31m-es2l
    Ram- 2gb. kingston + 1gbhynix
    hdd- samsung 160gb z systemem a od niedawna wd 400gb dotego

przepraszam za moja pisownie pisze z telefonu przez swypa

Proszę poprawić błędy pisowni w swoich wypowiedziach! Niewykonanie polecenia nagrodzę ostrzeżeniem. 3.1.13. (Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • #2 12446045
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Zasilacz nie wyrabia/uszkodzony albo zwarcie na zasilanych podzespołach (ale wtedy wyłączałby się raczej szybciej).
  • REKLAMA
  • #3 12446104
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Istein napisał:
    feel 350

Istein napisał:
    zasilacz 'ulepszany przez zemnie (inny wentylator, oraz łącznik i kawałek obudowy

No faktycznie "ulepszenie" znaczące :D
    Tu chodzi o wnętrzności a nie wodotryski.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html
  • REKLAMA
  • #4 12446805
    Istein
    Poziom 2  
    Podejrzewam że to płyta główna, na innej uruchomił się , hmm może to być problem z wyjściem 4pin w płycie głównej, patrzyłem na kondensatory i wszystie są całe, czyli to może być coś bardziej poważnego ,
    a i mam inne pytanie odnośnie drugiego zasilacza , powiem tak chciałem zrobić coś z niczego więc wymieniłem kondensatory tylko że z 470u 10v na 470u 16 chyba takie z trzy, jak bardzo to było kretyńskie posunięcie, i tak niedziała ,
    a takie pytanie z innej beczki bo na tym drugim PC mam athlona 64 x2 5200+ który się autopodkręca dostaje nawed na rdzeń 1.404v i się przegrzewa w stresowych momentach temp. dochodzi do ponad 100 na rdzeń, ogólnie to jakiś czas temu kupiłem tego PC za 100 (2gb ram ddr2, hdd 400,napęd) no i chciałem go wyczyścić (nałożyć pastę itp.) i zauważyłem że koleś przejechał papierem ściernym po powierchni radiatora przylegająca do procka
REKLAMA