logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Fabia 1.4 60KM – polecane instalacje LPG, koszty, opinie użytkowników

Tom_K 04 Mar 2005 13:32 2486 2
REKLAMA
  • #1 1285433
    Tom_K
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Przymierzam sie do zamontowania gazu w swoim autku (1.4 60kM). Czy ktoś mógłby mi poradzić jakiej firmy instalacje najlepiej założyć, ewentualnie polecić jakiś uczciwy wasztat (woj.łódzkie) który faktycznie instaluje to co oferuje a nie jakieś tanie badziewie. Jaki jest orientacyjny koszt instalacji? Jakie wrażenia z eksploatacji mają użytkownicy takiego autka?
  • REKLAMA
  • #2 1285496
    T/J
    Poziom 21  
    Ocena: 136
    Witam
    Kolego na tym forum było o tym wiele razy pisane poszukaj w archiwum lub na OBD2 w dziale LPG a na pewno coś znajdziesz dla siebie.
    Pozdrawiam
  • #3 1286254
    nom
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    Tom_K napisał:
    Przymierzam się do zamontowania gazu w swoim autku (1.4 60kM).

Mam taka fabie i instalke II generacji BRC Blitz.
    Najwazniejszy jest zaklad, musi byc fachowy, zebys pozniej nie mial problemow. Popytaj sie ile takich fabii jak masz zagazowano, tam gdzie ja zakladalem mechanik zalozyl kilkadziesiat takich instalacji, bo niedaleko jest salon skody i oni wlasnie do niego odsylaja (nie traci sie gwarancji).
    Ja mam najprostsza z mozliwych, nie ma komputera a prosty sterownik, ktory mozna wyregulowac samemu za pomoca woltomierza.
    Powinni zalozyc Ci emulator sondy lambda i emulator wtryskiwaczy.
    Najlepiej wez taka, gdzie daja 24m-c gwarancji. Jak juz bedziesz bral BRC to wez Just jest na pelnym komputerze, ale tez mozna wyregulowac bez laptopa. Moze tez byc na polskim AL700. Reduktor najlepiej jakis dobry i musza dobrac prawidlowy mikser, bardzo wazne. Mikser musi byc zamontowany nad przepustnica. Reduktor im blizej tym lepiej.

Wjdz na autokacik.pl i poszukaj dzialu "skoda" i "gaz na ulicach".
    Duzo poczytasz to bedziesz wiedzial co wybrac.
REKLAMA