logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy plik stronicowania na starym dysku powoduje niestabilność systemu Windows 7?

bubek123 07 Lip 2013 15:14 843 2
REKLAMA
  • #1 12496013
    bubek123
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam,
    Mam dysk, który długo pracował. Około rok temu pojawiły się serwery relokowane ale działał bez problemów na nim system. Miesiąc temu przeniosłem się na inny dysk, a kilka dni temu plik stronicowania na ten stary. Na początku wydawało się, że jest OK ale dzisiaj wysypał mi się system. Hibernowałem go ponad tydzień każdego dnia.
    Dzisiaj włączam, zaczynam, wchodzę w przeglądarkę i zaczął się cyrk, którego jeszcze nigdy nie widziałem. Obraz zaczął jakby skakać, pasek start przemieszał się w różne miejsca, myslałem, że grafika padła. Ale po restarcie wszystko działa jak wcześniej. Sterowniki to najnowsza wersja do mojej karty graficznej. Przypomniałem sobie o dysku. Sprawdzam, a tam na żółto "sektory niestabilne". Czy to przez ten plik stronicowania na tym dysku?
    Oto smarty:
    Czy plik stronicowania na starym dysku powoduje niestabilność systemu Windows 7?

Mój system do Windows 7 Ultimate.
  • REKLAMA
  • #2 12496024
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Dysk uszkodzony. Nic mu już nie pomoże. Kopiuj co się da jeszcze skopiować. Dysk do wymiany. Dysk się wysłużył (27 tys godzin pracy) i pora na nowy.
    Pozdrawiam
  • #3 12496214
    steganos
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Dysk do kosza - realokowanych sektorów już się nie da naprawić.
REKLAMA