logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FAAC 414P + centrala 452 MPS – schemat podłączenia kabli, piny 1-21, zworki

szklo86 08 Lip 2013 16:25 2712 1
REKLAMA
  • #1 12499837
    szklo86
    Poziom 10  
    witam
    faac 414p
    centralka 452 mps
    znajomy prosi mnie o podłączenie mu takiego sterownika jako ze bawiłem się już z bramami przesuwnymi wydawało się mi ze to jest podobne
    i tu problem czy ktoś napisze jak do debila jak podpiąć kable ?? jako ze nie widzę żadnych ograniczników otwierania czy krańcówki jak podpiąć zeby nie spalic silnikow oraz jak ustawiać żeby 1 srzydlo wcześniej otwierało
    ogólnie chodzi mi najprościej o podpisanie pinów 1-21 :) oraz tych zworek 1-12 i 1-4
    znalazłem coś takiego :
    http://www.faac.pl/instrukcje/silowniki_i_napedy/skrzydlowe/414.pdf
    tu pytania częściowe otwarcie i pełne co to jest ?
    a ogranicznik to pale w kostkę wbić ? i silnik się spali
  • REKLAMA
  • #2 12499999
    Mol
    Poziom 31  
    Ocena: 103
    Pełne otwarcie - otwierają się oba skrzydła , częściowe otwarcie - otwiera się tylko jedno skrzydło , czyli jeżeli podasz impuls na zacisk 9 ( open A ) , wtedy otwierają się oba skrzydła , jeżeli podasz impuls na zacisk 10 ( open B ) , wtedy otworzy się tylko jedno skrzydło . W tej centralce nie ma ograniczników , ani krańcówek , jest to robione na czas , który ustawiasz podczas programowania ( str. 9 ) . Zworkami SW1-3 i SW4-6 ustawiasz siłę z jaką siłowniki mają pracować ( dla każdego skrzydła osobno ) Reszta zworek służy do ustawienia logiki pracy , to już do wyboru , czy chcesz żeby się brama po czasie sama zamykała , czy nie itp. Co do podłączenia silników , to tak jak na rysunku , jeżeli silniki podłączysz na odwrót , to przy uruchomieniu pójdą na zamykanie , a nie na otwieranie , zamieniasz wtedy dwa przewody z silnika i już , w instrukcji pisze . SW1-6 proponuję na początek ustawić na najmniejszą siłę.
REKLAMA