logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy ktoś ma jakies modyfikowane softy do siemensa c35??

#Tomek# 06 Mar 2005 00:54 1839 10
REKLAMA
  • #1 1290501
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Moje pytanie czy ktoś ma ciekawy modyfikowany soft do siemensa c35. Może jakies linki albo w załączniku. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1290539
    dyzio86
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    witam!
    Krótki opis:
    * zmienione napisy w menu (np.Wiadomości na SMS`y -przyszły ,wyszły)
    * zmienione animacje w menu oraz prosze czekac
    * zmieniona animacje startowa,koncowa,pin (jeszcze w produkcji)
    * brak PIK przy wybieraniu numeru
    * wskazniki al`a nokia (+patch od ustatkowania ich)
    * zlikwidowany blad zawieszania "%english"
    * zmienione animacje wysylania SMS`a, alarmu
    * pikniecie po 50 sekundzie (nie po minucie)
    * podświetlenie pod * (gwiazdka:)
    * zlikwidowane ikony VIP,RYSUNEK z książki telefonicznej
    * net-monitor
    * zlikwidowany dźwięk rozładowania baterii
    * licznik znakow w SMS
    * lewy soft odblokowany (dla ery i plusa)
    * od razu przechodzi sie do wybranej funkcji lewy soft (dlugo- konfiguracja)
    * termomert
    * data w postaci Nd 01.08
    * poziom baterii w % (opcja)
    * niewidoczne softkey`e w menu
    * data na wysokości softkeys
    * obniżone logo
    * wygaszacz ekrany - godzina
    * w zamian : przychodzacy SMS ,rozmowa nieodrana, ikona profilu,
    ikona wibry w jednej linii u góry miedzy wskaznikami

ODBLOKOWANE LOGO DLA WSZYSTKICH SIECI!!!!!!
    ORAZ SŁOWNIK T9pl
    Załączniki:
    • flash.zip (1.59 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1290550
    Techar
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    I jeszcze jeden zmodyfikowany soft do w/w siemensa.

Co w nim znajdziemy :

- Zmieniona grafika (animacja wprowadzania PINu, logowania do sieci [profil I&C], grafika pożegnalna, wskaźniki zasięgu, baterii, grafiki przycisków, grafika ikonek SMS i SIM, grafika menu dźwięków, animacja menu SMSów...)
    - Poprawione literówki językowe ("Autpmatyczne wyswietlanie" itp..), usunięty błąd zablokowania telefonu sms'em
    - Netmonitor serwisowy, wybór GSM 900/1800 (FunnyBytes 2.0)
    - Odblokowane niezmienialne menu SIM pod lewym softkey (konfiguracja - długo przytrzymać)
    - Brak Polskiego T9, ponieważ dla mnie jest bezużyteczny, oczywiście jeśli ktoś korzysta to znaleźć go można na www.siemensiak.pl
    - Usunięte komunikaty blokady klawiatury, zamiast tego seksowny Cyfrowy Zegarek!
    - Data na ekranie w formacie DD.MM.RRRR
    - Wyłączone alerty włączania/wyłączania telefonu, zamiast denerwującego sygnału rozładowanej baterii ciche kliknięcie
    - Melodie brzmiące jak polifoniczne, w większości zapożyczone z zestawu moremelodies.zip

Opcjonalnie załączam parę dodatków (katalog DODATKI) :
    - Whistle.mid, wgrywamy jako melodię dodatkową i mamy śniady dzwonek do smsów.
    - flashtype.vkp, patch do vKlay'a, zmieniający typ (header) flasha (C489,E401,E404,9020) w zależności od układu który posiadamy w telefonie (przeważnie C489), aplikujemy po wgraniu całego flasha.
    - bateria_18.vkp, kreski baterii identyczne jak zasięgu.
    - Wskazniki_NOKIA.vkp, Pionowe! wskaźniki ala Nokia, wrzucam je tu tylko celem testów bo są z nimi problemy typu miganie/zanikanie.
    - Termometr_+_Licznik_znakow_SMS.vkp, Temperatura nadajnika, eksperymentalnie poziom naładowania baterii, dodatkowo licznik napisanych znaków w SMSie. Testowo, ponieważ także małe problemy z wyświetlaniem.
    - FullScreenMenuAnim.vkp, Patch pozwalający na zrobienie pełnoekranowego menu, lub animacji, próbnie także załączam testowy projekt takiego menu (MenuFull.bmp)
    Załączniki:
    • cm35_v18_woj.zip (1.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 1290551
    Techar
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Kilka softów znajduje się również na ftp-ie techtronica niewiem co to są za softy bo ich nie testowałem.
  • #5 1293378
    #Tomek#
    Poziom 17  
    A jakim programem to wgrywacie bo ja wgrywałem Freia ten 1 soft i telefon sie nie włącza wgrałem orginał i wszystko oki. Może coś źle robie ??
  • #6 1293426
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 1293672
    dyzio86
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Ale wogule nie reaguje czy zaswieci sie i pokarze taki czarny kwadracik i sie wylaczy???? Bo jesli tak sie dzieje to zrób tak jak radzi przemek i zmien numer IMEI na ten co masz na nalepce pod bateria.

Pozdro
  • #8 1293856
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Gdy wgrywam ten soft to tel wogóle sie nie włacza. Ten soft jest o rozszeżeniu .bin a jeśli wgrywam soft orginalny o rozszerzeniu .fls to jest wszystko ok Wgrywam te softy programem freia może przy wgrywaniu .bin pliku trzeba coś zmienić a ja tego nie robie ?? Prosze o pomoc :)

Gdy wgrywam programem X35 flasher plik bin to telefon się nie włącza chyba coś źle robie bo jak wcześniej pisałem jak wgrywam plik .fls to wszystko jest oki i telefon się włacza. Jak wgrywam plik .bin to chyab o czyms zapominam i dlatego cos nie wychodzi prosze o pomoc bo nie amm pomysłów. :(
  • REKLAMA
  • #10 1300402
    Darax
    Poziom 12  
    Ja mam wlasnie to samo nie wstaje mi tel zmieniam imei i tez nic to nie daje zadnych oznak zycia jak podl do ladowarki tez nic sie nie dizeje:/
  • #11 1978384
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Dzieki za softy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy modyfikowanych softów do telefonu Siemens C35. Użytkownicy opisują zmiany w oprogramowaniu, takie jak zmienione napisy w menu, animacje startowe i w menu, brak dźwięku PIK przy wybieraniu numeru, wskaźniki baterii i zasięgu wzorowane na Nokii, usunięcie błędów zawieszania, licznik znaków w SMS, termometr, wyświetlanie daty i poziomu baterii w procentach, wygaszacz ekranu z godziną oraz odblokowanie lewego softkey dla operatorów Ery i Plusa. Jeden z softów zawiera poprawki literówek, usunięcie blokady telefonu SMS-em, netmonitor serwisowy, wybór GSM 900/1800, wyłączone alerty dźwiękowe i zmienioną grafikę interfejsu. W dyskusji pojawiły się problemy z wgrywaniem softów w formacie .bin za pomocą programu Freia, gdzie telefon po wgraniu nie uruchamia się, natomiast softy w formacie .fls działają poprawnie. Zalecane jest zmienianie numeru IMEI na oryginalny z nalepki pod baterią. Alternatywnie polecano użycie programu X35 Flasher do wgrywania plików .bin. Link do opisu zmiany softu podano na stronie gsm.paslek.com. Niektórzy użytkownicy zgłaszali brak reakcji telefonu po wgraniu softu i próbach zmiany IMEI.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA