logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C60 szukam plikow i wogule potzebuje pomocy. Prosze zajrzyj

caymerek 06 Mar 2005 08:58 1419 7
  • #1 1290746
    caymerek
    Poziom 2  
    Tak przegldam to forum bo suzkam rozwiazania mojego problemu i tak mysle ze moze moglibyscie mi pomoc a mianowice poszukuje kilku plikow do telefonu c60 a fullflash, eeprom, bootcore najlepiej v14 ewentualnie inny. Bardzo bym prosil o pomoc potrzebuje telefonu mieszkam na zadupiu nawet nie ma u mnie serwisu.

Pomoz mi przywrocic c60 do zycia.

Forum juz przegldalem i korzystalem z uwag w innych postac.

Telefon wcale sie nie wlacza w programach reaguje na czerwona sluchawke i soft sie wgrywa ale niewiem czy wlasciwy. Po wgraniu daje orginalny IEME i tez przyjmuje ale telefon nie wstaje.

wgrywalem tylko jakiegos fullflasha 14 mb ale niewiem czy to wystarczy i czy nie tzreba jescze eeprom i bootcore czy cos tam.

Konieczne jest ciecie Tp skoro da sie wgrywac soft do niego i w programach da sie uzyc czerwonej sluchawki.

Prosze POMOCY

Jezeli cos nie tak napsialem i naruszyelm regulamin to bardzo przepraszam.

Zanim napsialem ten watek przejrzalem juz forum i mimo tego nie poradzilem sobie z problemem.

Dodano po 38 [minuty]:

No a jak nawet znajde juz jakies pliki na forum to ich i tak nie sciagne bo cos chyba z punktami nie tak. Jezli ktos mogl by mi pomoc to prosze wyslac pliki i np. zdjecie ciecia sciezek na adres caymer(_at_)gmail.com.

Dla chetnego mi pomoc NAGRODA czyli dokladniej zaplata z mojego konta w mbanku na konto pomocnej osoby.

Musze naprawic telefon wiedz prosze o POMOC!
  • #3 1291142
    caymerek
    Poziom 2  
    utg zrobilem wszsytko dokladnie wedlug tego opisu i dalej lipa. niewiem moze jakies zle pliki wgrywam. na tej stronie jetst c60backub i zajmuje 14mb to chyba ok ale co z eepromem mozesz mi podac jakiego linka. bo ja jakiegos mam ale niestety niewiem czy dobry zajmuje 256 i niestsety nei dziala.
  • Pomocny post
    #4 1291159
    boneksl
    Poziom 18  
    Ocena: 47
    Sprawdz moj opis,(poszukaj) przwrocilem nim do zycia dziesiatki c60,tylko uzywaj freia 9

pzdr
  • #5 1291199
    caymerek
    Poziom 2  
    opis?? jest na forum jak tak to znajde. bo telefon przyjmuje oprogramowanie i iemie spod bateri ale nieststy nie wstaje. potrzebne mi sa wszsytkie pliki jakie musze wgrac do telfonu. telefon byl chyba orginalnie z wersja v14. jeseli ktos ma te pliki eepromy i inne flashe to prosze mi wyslac na emaila caymer(_at_)gmail.com. napewno sie odwdziecze

Dodano po 4 [minuty]:

No i opis znalazlem:

cyt.

Sposob na c60!! 100% working;-)

Odpalamy freia 9

1.wybieramy c60 boot i wgrywamy bootcore zaznaczajac opcje "firmware"

2.Wybieramy C60 i wgrywamy eeprom zaznaczajac opcje "eeprom1"

3.Wybieramy c60 i wgrywamy full flash zaznaczajac opcje "firmware"

Po tym telefon odpali się ale bedzie buczec;-)

wiec dajemy direct unlock i use oryginal imei

Telefon smiga Wink

Sprawdzone ,wlasnie wstaly 2xc60

ps.Ten z bateria juz zrobilem,na plycie jeden element byl ulamany,wymienilem i dziala Wink)))))

podales tez takze pliki do sciagneicia ale neiststy ja nie moge ich sciagnac bo nie mam tych jakichs punktow wiedz znowu lipa. moze mogl by mi je ktos wyslac na emaila caymer(_at_)gmail.com

Dodano po 4 [minuty]:

albo co mam zrobic zeby dostac szybko kilka punktow i sciagnac te pliki. Bardzo mi zalezy na naprawie telefonu bo czekam na wazne inforamcje w celu mojej przyszlej pracy i jak dzisiaj nie naprawie to bede musial kupic inny albo pozyczyc jakis do czasu az ktos go naprawi. a mzoe ktos kto moze scigac pliki by mi je przeslal a ja bym sie jakos odwdzieczyl.

Dodano po 1 [godziny] 23 [minuty]:

Korzystalem tez z tego opisu: http://www.c60.fks.pl/index.php?url=fullflash

ale po wgraniu tego fullflash'a nie moge ustawic orginalnego IEMIE ktory znjaduje sie pod bateria.

Czy naprawde nie ma jakiegos sposobu albo jakiegos miejsca gdzie moge posciagac jakies inne pliki. :cry:

Dodano po 1 [minuty]:

A jutro to mi padnie bateria i bedzie kolejny problem bo telefon nie reaguje na ladowarke
  • #6 1291788
    rayan_
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    mialem taki sam problem z c60 nie wstawal po wgrywaniu ful flesza mial ciety tp potem wgralem czysty eprom w wersji 14 jest na forum (poszuykaj innych moich postow) potem bootcore w wersji 14 i imei z pod bateri telefon mial rojechany kontrast i po ustawieniu wszystko ruszylo telefon chodzil tylko mial proplemy z wgrywaniem swupa ale po wgraniu innego fullflesza tej samej wersji swup poszedl wiec proboj telefon napewno ozyje
  • #7 1291823
    caymerek
    Poziom 2  
    no i chyba jutro zalatwie cos do rozkrecenia i zrobie ciecie i wlasnie poszukam wszystkiego w wersji 14
  • #8 1295860
    rayan_
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    nie wiem czy kiedykolwiek cioles jezeli nie upewnij sie 10 razy przed przecieciem czy to jest wlasnie ta sciezka dzieki tremu unikniejsz ewentualnego problemu z zabawa w przywracanie blednie przecietej sciezki najlepiej podswietl plyte jakas lampa i jak zobaczysz sciezke to przetnij ja cieniutkim bardzo ostrym narzedzien zebys nie zachaczyl innych okolicznych sciezek jedno pewne ciecie zebyc nie poprawial bo mozesz wykopac dziure i uszkodzic cos

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kompletnych plików do telefonu Siemens C60, w tym fullflash, eeprom i bootcore, najlepiej w wersji v14, aby przywrócić urządzenie do życia. Telefon nie uruchamia się poprawnie mimo wgrywania oprogramowania i oryginalnego IMEI. W dyskusji podano instrukcję przywracania C60 za pomocą programu Freia 9: najpierw wgrywa się bootcore z opcją "firmware", następnie eeprom z opcją "eeprom1", a na końcu full flash z opcją "firmware". Po tym telefon powinien się uruchomić, choć może wydawać dźwięk buczący, który usuwa się przez direct unlock i wgranie oryginalnego IMEI. Podkreślono konieczność wykonania cięcia ścieżki TP, co umożliwia wgrywanie softu i komunikację z telefonem. Zalecane jest ostrożne i precyzyjne cięcie, aby nie uszkodzić innych elementów płyty. Wskazano, że wersja eeprom i bootcore powinna być zgodna z wersją fullflash (najczęściej v14). Użytkownik powinien także zwrócić uwagę na poprawność plików i ich kompatybilność. Wymiana uszkodzonych elementów płyty może być konieczna, jeśli telefon nie reaguje mimo poprawnego wgrania oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA