logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

c60 Padł,jaka jeszcze możliwość postawienia go na nogi??

lukasz191919 15 Sty 2006 21:58 1077 9
REKLAMA
  • #1 2185034
    lukasz191919
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam.Padł mi Siemens C60,jest to raczej soft,bo raz dostałem esa i sie zwiesił :/ No probowalem wgrywac fullflasha ale po nich dalej nie wstaje... :( sprobowalem tego https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic234821.html

tez nie dziala,tzn po Odpalamy freia 9

1.wybieramy c60 boot i wgrywamy bootcore zaznaczajac opcje "firmware"

2.Wybieramy C60 i wgrywamy eeprom zaznaczajac opcje "eeprom1"

3.Wybieramy c60 i wgrywamy full flash zaznaczajac opcje "firmware"

Po tym telefon odpali sie ale bedzie buczec;-)

ale... nie odpala i nie buczy:( co jeszcze mozna zrobic? Telefon reaguje na czerw.słuchawke we freii. Pomocy
  • REKLAMA
  • #2 2185232
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    hmmm spróbuj mu władować jakiś soft naprawczy pod SST np widziałem taki z ruskim langiem ale działa a jak po tym nie wstanie to bedizemy sie martwić :) 1730987 jak coś to pisz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2185280
    wierus1
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam

lekarstwo
    Tu
    mi postawiło 3 sztuki uwalone (nie włączały sie)
    Po tym zabiegu musisz wgrac swupa z pl langiem!

Pozdrawiam
  • #4 2185602
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    wykasował ci sie soft musisz wgrać full flasha,i telefon na bank odpali,jężeli nie wstanie darmowymi programami to pod martechem napewno koszt takiego wgrywania to ok.20-30zł

mariogsm
  • #5 2185973
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    pamietaj jeszcze o sprawdzeniu imei ;)
  • REKLAMA
  • #6 2187178
    lukasz191919
    Poziom 12  
    Zrobiłem sposobem jak polecił Wierus:) Dzieki:) Telefon sie zalancza,to juz cos!! Tylko ze wlancza sie i nic sie nie pokazuje bo jest niebieski ekran,co teraz??
  • #8 2187336
    lukasz191919
    Poziom 12  
    Ok,wszystko działa,wielkie dzieki!!

TYLKO... Gdzie moge znalezc polskiego Swupa albo Flasha,obojetnie co,byle tylko zmienic langa na polski!! Dzieki:)
  • REKLAMA
  • #10 2188029
    lukasz191919
    Poziom 12  
    No raczej to nie działa,cos pisze ze to dla a60 nie chce sie wgrac

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Siemens C60 przestał się uruchamiać, prawdopodobnie z powodu uszkodzenia oprogramowania (soft). Próby wgrania pełnego flasha i bootcore z eepromem nie przyniosły efektu – telefon nie uruchamia się i nie wydaje dźwięku. Telefon reaguje na podłączenie do programu Freia. Zalecane jest wgranie specjalnego softu naprawczego pod SST, a następnie SWUP-a z polskim językiem, co w przeszłości pomogło przy podobnych problemach. Po zastosowaniu tej metody telefon zaczął się uruchamiać, jednak pojawił się niebieski ekran. Wskazano na konieczność ustawienia kontrastu lub ponownego wgrania innego eepromu. Pojawiła się też potrzeba znalezienia polskiego SWUP-a lub flasha, jednak dostępne pliki dla modelu A60 nie działają na C60. Dodatkowo przypomniano o sprawdzeniu numeru IMEI po wgraniu oprogramowania. W przypadku braku efektów darmowych metod, sugerowano skorzystanie z usług serwisowych (np. Martecha) za opłatą około 20-30 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA