Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Uszkodzona centrala Mikrotel CA17

06 Mar 2005 10:01 2117 6
  • Poziom 11  
    Uszkodzona cntrala Mikrotel CA17
    Na wszystkich 10-ciu portach wew. jest sygnał da się z nich dzwonić
    natomiast na wyświetlaczu kilka numerów jest zaczarnionych tak jakby
    były zajęte a nie są.Wywołania z linii zewnętrznych nie za każdym razem
    są przekazywane na nr.wew.
    Dodatkowy problem to instrukcja i oprogramowanie których jest brak.
    Centrala posiada kabel RS z przejscówką IRS1.
    Dsziękuję za każdą podpowiedź
  • Poziom 11  
    Nie CA17 jest podobna do CA15 lecz jest to inny model - limitowana seria
    He He zawsze muszę się na coś takiego natknąć.
    Pozdrawiam
  • Poziom 18  
    Sprawdź czy te zaczernione numery nie są zablokowane programowo.
    Pozdrawiam
  • Poziom 11  
    Rozmawiałem z serwisem stwierdził również że trzeba zresetować
    do ustawień fabrycznych podesłał mi program ale nie ma instrukcji.
    Dzięki za podpowiedź jak pomoże to napisze.
    Pozdrawiam.
  • Poziom 27  
    jeżeli masz zaczernione pole to może być skasowyny numer katalogowy na porcie musisz zaprogramować numer katalogowy . A tak najlepiej to chyba faktycznie szybciej będzie jak zaprogramujesz ją od nowa

    Możesz to prosta sprawdzić wybierasz z telefonu podłączonego do portu 1takie cyfry 15 klucz dostępu (fabryczny 111111) następnie 1 numer portu dgzie jest zaczernione i następnie 1 teraz wpisujesz numer wew jaki ma być zatwierdzasz 5 i odkładasz słuchawkę i po chwili centrala wyjdzie z trybu programowania i powinno być ok .
  • Poziom 11  
    na część pomogło na resztę resztę nie .
    Pozdr

    Dodano po 13 [minuty]:

    Po resecie jest na 90% dobrze .
    Jest tylko jeden obiaw dziwny na porcie 02 od czasu do czasu
    zaczernia się wyświetlacz i słychać jak CA wysterowuje przekażnik.
    Im dłużej pracuje tym okresy są dłuższe
    Chyba port uszkodzony ?
    Pozdrawiam.

    Dodano po 2 [godziny] 39 [minuty]:

    Centrala pracuje już OK.
    Problemem była 3 LM której nie było .
    Po ściągnięciu oprogramowania programem CA17 i wgraniu ponownie
    trzecia linia znikła.