logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco SUP 0320 - czy zapchany kociołek blokuje przepływ wody?

krzysio007 09 Lip 2013 22:56 3438 2
REKLAMA
  • #1 12504894
    krzysio007
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    W/w expres nie parzy kawy, ani nie leci gorąca woda. Pompa pracuje i wypycha wodę. Moje pytanie dotyczy kociołka, czy możliwe jest jego zapchanie tak, aby pompa nie miała siły przepchnać wody.
    Dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12507192
    ajsu
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Są dwie możliwości taniej naprawy: Pierwsza zapchany kamieniem bojler trzeba po prostu rozpiąć wężyki zacząć od wlotowego i wiertłem delikatnie rozwiercić kamień w bojlerze ale można to robić tylko do momentu gdzie wężownica jeszcze nie zawija bo wywiercisz dziurę na wylot, zacisnąć nowy zacisk i odwapnić (WIERTŁEM wyciągając kamień a nie drutem bo wepchniesz go tam gdzie już nic nie da się zrobić). Druga to nie wina bojlera tylko pompy może się klinować trzpień tłoczka na takiej czarnej małej uszczelce trzeba tu wymienić ale radzę nową pompę i nie kombinować.
  • #3 12515502
    krzysio007
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Dzięki za zainteresowanie.
    Pompę podmieniałem na nówkę i nie miała siły przepchnąć. Przyznam że po raz pierwszy spotykam zatkany kociołek i dlatego moje pytanie. Jutro spróbuję przepchać kociołek
REKLAMA