logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Saeco sup0310 odea pluje kawą mokre fusy

Jess93 17 Sty 2017 10:42 9807 7
REKLAMA
  • #1 16205978
    Jess93
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Dziwne zachowanie ekspresu - kawa leci nie równomiernie i dosłownie pluje kawą, jakby momentami nie miał ciśnienia. Załączam filmik. Do tego fusy są mokre i mam wrażenie, że w pojemniku na skropliny, jest zdecydowanie za dużo wody. Dystrybutor jest nowy. Proszę o radę, co można zrobić?
    https://filmy.elektroda.pl/66_1484645987.mp4
    Ekspres Saeco sup0310 odea pluje kawą mokre fusyIMG_12..JPG (815.81 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Ekspres Saeco sup0310 odea pluje kawą mokre fusyIMG_12..JPG (685.95 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16206913
    BRum
    Poziom 21  
    Ocena: 388
    Z filmiku wcale nie wygląda,że jest jak w opisie.Sprawdź jakie krążki są przy mocy kawy na 3 ziarnka.Ustaw grubość mielenia na minimum i zobaczysz czy
    krążki są mniej wilgotne.Pisząc dystrybutor masz na myśli zaparzacz nr w/g
    producenta 996530003229 ?
  • REKLAMA
  • #3 16208515
    Jess93
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Tak zaparzacz/dystrybutor jest nowy, faktycznie krążki są suchsze, jednak wody nadal sporo dalej pluje kawą.
  • #4 16219794
    domis33
    Poziom 15  
    Ocena: 220
    Witam.
    Jeśli chodzi o tę wodę w tacy to wymień oringi na palcu który widzisz jak wyjmiesz zaparzacz.
    Powinno być dużo lepiej a koszt niewielki.
  • REKLAMA
  • #5 16225653
    axdm56
    Poziom 12  
    Ocena: 35
    Na filmie piszczy i strzela kulka w zaworze w zaparzaczu (pewnie brudna), odkręć dwie śruby w górnej części zaparzacza (torxy 10), tam powinna znajdować się sprężyna i szklana kulka. Oczyść kulkę i gniazdo kulki w środku, użyj przy tym też jakiejś chemii do czyszczenia.
  • REKLAMA
  • #6 17227082
    ado1403
    Poziom 8  
    Dzień dobry
    Mam podobny problem.
    Czy udało się znaleźć przyczynę i rozwiązanie problemu.
  • #7 17228259
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3338
    ado1403 napisał:
    Dzień dobry
    Mam podobny problem.

W pierwszej kolejności w takich przypadkach dokładna konserwacja bloku zaparzania.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #8 17234118
    ado1403
    Poziom 8  
    nioop napisał:
    ado1403 napisał:
    Dzień dobry
    Mam podobny problem.

W pierwszej kolejności w takich przypadkach dokładna konserwacja bloku zaparzania.

No właśnie. Ekspres mam od 2 miesięcy (nowy). Wykonywałem czynności przewidziane w instrukcji konserwacji (płukanie bloku itp.) jednakże problem dalej występuje. Nie chciałbym niczego rozkręcać, czy w takim razie pozostaje zgłoszenie reklamacyjne z tytułu gwarancji?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ekspresem Saeco Odea SUP0310, który pluje kawą i ma mokre fusy. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym sprawdzenie grubości mielenia kawy, wymiana oringów w zaparzaczu oraz czyszczenie zaworu z kulką. Użytkownik potwierdza, że zaparzacz jest nowy, a problem nadal występuje mimo konserwacji. Wskazano również na możliwość zgłoszenia reklamacyjnego, jeśli problem nie zostanie rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA