logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Landrover Freelander - Jak wykręcić urwaną śrubę głowicy?

szakal1234q 10 Lip 2013 15:53 3153 7
REKLAMA
  • #1 12506803
    szakal1234q
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie mam mały problem, kiedy wymieniałem uszczelkę pod głowicą urwałem śrubę podczas dokręcania, pożyczałem 3 klucze dynamometryczne i żaden z nich nie działał albo był przekręcony albo wgl nie strzelał kiedy powinien. Teraz muszę wykręcić szpilkę i mam parę pomysłów ale chciał bym się dowiedzieć czy czasem szpilka nie bd wystawała w misie olejowej, łatwiej było by ją wykręcić.
    Z góry dzięki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12506860
    blazej.1994
    Poziom 24  
    Ocena: 145
    To ile ta szpilka miałaby mieć długości żeby wystawała w misce?
  • REKLAMA
  • #5 12506887
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6375
    blazej.1994 napisał:
    To ile ta szpilka miałaby mieć długości żeby wystawała w misce?

Akurat tyle, albo jeszcze więcej. Link
  • REKLAMA
  • #6 12507167
    szakal1234q
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    No to będę musiał spróbować i szukać dzięki za odpowiedź przy kolejnym razie wymienię śruby na nowe. Bo to więcej roboty niż to warte.
  • #7 12516648
    wopor
    Poziom 32  
    Ocena: 706
    Wzasadzie to powinno sie dawać we wszystkich silnikach nowe śruby przy takich naprawach
  • #8 12516694
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6375
    W normalnych popularnych silnikach, nie dziwolągach w których śruby głowicy są jednocześnie śrubami podpór wału rzadko wymieniam (nawet w Renault, gdzie śruby głowicy są fi10), z wyjątkiem diesli, bo tu wyjątków nie ma. . Zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z urwaną śrubą głowicy podczas wymiany uszczelki. W odpowiedziach zasugerowano, aby spróbować wykręcić szpilkę od dołu oraz podkreślono, że w silnikach należy zawsze wymieniać śruby na nowe przy takich naprawach. Pojawiły się również spekulacje na temat długości szpilki i jej potencjalnego wystawania w misce olejowej, co mogłoby ułatwić jej usunięcie. Użytkownik potwierdził, że przy kolejnej naprawie wymieni śruby na nowe, uznając, że obecna sytuacja jest bardziej skomplikowana niż się spodziewał.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA