logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia Z - Czarny ekran i problemy z czujnikiem światła podczas rozmów

blotniaq 12 Lip 2013 10:43 14865 12
REKLAMA
  • #1 12512801
    blotniaq
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam, mam dziwny problem w moim telefonie poniewaz co jakis czas pojawia mi sie w telefonie czarny ekran i nic nie moge zrobic, np. podczas rozmowy nie moge zakonczyc polaczenia, czasami nic nie moge zrobic a po chwili telefon działa, z aktualizowalem oprogramowanie, gdzies doczytalem ze moze to byc problem z czujnikiem swiatla i tak naprawde nie wiem co zrobic, najzabawniejszy jest fakt ze jak go podlacze pod ladowarke to telefon działa bez problemu ..
  • REKLAMA
  • #3 12512836
    blotniaq
    Poziom 9  
    Wlaśnie telefon nie posiada już gwarancji ponieważ nie uznali że pęknięcie szkła które nastąpiło było samoistne i w miedzyczasie wymieniłem wyświetlacz w nieautoryzowanym serwisie żeby telefon w ogóle działał, pierwsze 24-48h były bezproblemowe potem pojawił się problem z tym wyświetlaczem gdzie gaśnie i nie ma możliwości włączenia głośnika podczas rozmowy, zakończenia rozmowy itp i interesuje mnie czy to może być ten czujnik światła czy też coś innego ..

ps. jednak juz telefon nawet pod ladowarka nie dziala, ale gdy podlozy sie go pod ostre swiatlo tak jak pod lampke to jest jak na razie ok
  • #4 12513008
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 551
    Takie są właśnie efekty wymiany gdy wymienia się osobno LCD i dotyk.
    Tam się wymienia komplet LCD z dotykiem.
  • REKLAMA
  • #5 12513030
    blotniaq
    Poziom 9  
    nie napisalem wczesniej, zostalo wymienione oczywiscie wszystko razem, nic na raty :)
  • #6 12524511
    ksmalcuga
    Poziom 21  
    Ocena: 134
    Ile zapłaciłeś za ta impreze?
  • REKLAMA
  • #7 12524651
    blotniaq
    Poziom 9  
    Wymiana nic mnie nie kosztowala bo bylo to robione u znajomego w serwisie, ale ogolnie wymiana waha sie w cenach 100-150 zl, a wyswietlacz z dotykiem 670zl
  • REKLAMA
  • #9 12524717
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 433
    Czyli masz wklejony tylko dotyk z szybką, a nie cały komplet czyli tak jak powinno być. Przez to jest kłopot z czujnikiem zbliżeniowym, pewnie szybka została kiepsko zamontowana w miejscu w którym jest czujnik zbliżeniowy. Światło przedostaje się z diody nadawczej do odbiorczej pod szybką, a nie na zewnątrz jak powinno to być.
  • #10 12525028
    ksmalcuga
    Poziom 21  
    Ocena: 134
    Nie dali Ci na to jakiejś gwarancji czy coś? w tym serwisie. Idź powiedz jaka jest sytuacja.
  • #11 13214218
    czwarnowski
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Miałem podobny problem po wymianie modułu LCD (część z allegro). Pomogła aktualizacja androida do 4.3.
  • #12 15393133
    x.x.
    Poziom 1  
    Witam, zakupiłam telefon sony xperia z, od prywatnej osoby. Po kilku dniach okazało się, że telefon szaleje a mianowicie ekran !
    po googlowaniu w necie okazało się, że gość od którego kupiłam tel. prowadzi komis i to z komisu kupiłam telefon, gdyż gość Mnie o tym nie poinformował! gdy chciałam oddać telefon nie zgodził, się...... w ekranie pojawiało się kilka aplikacji, które same się włączały i nie tylko.....po rozmowie i okazaniu dowodów jak ekran szaleje ( nagrałam to ) gość zaproponował mi wgranie nowego softu za free, więc się zgodziłam i co mi to dało, że telefon nadal szaleje i to gorzej niż wcześniej. dodam iż w telefonie były robione nie jednokrotnie ustawienia fabryczne oraz reset, nic mi to nie dało, aha i jeszcze jedno wydaje mi się ze ekran był wymieniany bo na panelu nie ma oryginalnego logo SONY. pytanie brzmi czy możliwe jest "źle" dopasowanie ekranu czy coś .....?
  • #13 15393205
    czwarnowski
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Najprawdopodobniej wyświetlacz został wymieniony na nieoryginalny wątpliwej jakości. Stąd opisane problemy. Konieczna była by wymiana modułu na sprawny.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Sony Xperia Z, który sporadycznie wyświetla czarny ekran, co uniemożliwia zakończenie rozmowy. Po wymianie wyświetlacza w nieautoryzowanym serwisie, pojawiły się dodatkowe problemy, takie jak brak możliwości włączenia głośnika podczas rozmowy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problemy mogą być związane z nieprawidłowym montażem wyświetlacza, co wpływa na działanie czujnika zbliżeniowego. Wspomniano również o konieczności aktualizacji oprogramowania oraz o potencjalnych kosztach wymiany części. Użytkownicy zauważają, że problemy mogą wynikać z użycia nieoryginalnych komponentów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA