Witam serdecznie. Od pewnego czasu strasznie mi się zamulił komputer, strony internetowe również pomału się otwierają, lub nie otwierają wogóle.
Mam internet stacjonarny i prędkość dość dobrą. Nie używam gadu gadu.
Skanuję systematycznie avastem, czyszczę i defragmentuje rejestr.
Witam.
Ponieważ komp strasznie muli, więc trochę mi zeszło...
Zrobiłem skany przy pomocy mbam oraz cureit.
Dodałem załączniki z OTL i Everesta, oraz screeny:
Załączniki:
Report.txt(31.57 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Extras.Txt(37.55 KB)
OTL.Txt(51.88 KB)
Witam. Proszę mi powiedzieć, czy nie lepiej będzie wyciągnąć wogóle ten drugi dysk z komputera? Jest mi on nie potrzebny, a nie mogę sobie poradzić z tym zerowaniem.
Witam.
Zrobiłem zerowanie i remap,
i reszte poleceń.
Wykonałem skrypt w OTL.
Może jeszcze jakieś podpowiedzi?
Troche jeszcze muli, zawiesza sie, gdy otwieram kilka stron jednocześnie.
Długo trzeba czekać aż komp wystartuje wogóle, choć w autostarcie jest tylko kilka programów.
✨ Użytkownik zgłasza problemy z wydajnością komputera oraz wolnym działaniem internetu mimo regularnego skanowania programem Avast. W odpowiedziach sugerowane są różne działania, takie jak użycie AdwCleaner, MBAM oraz CureIt do usunięcia złośliwego oprogramowania, a także wykonanie skanów OTL i CrystalDiskInfo. Użytkownik został również poinformowany o konieczności podania specyfikacji komputera oraz o możliwości wyjęcia niepotrzebnego dysku. Wskazano, że mała ilość pamięci RAM oraz słaby procesor mogą być przyczyną problemów z wydajnością. Użytkownik pyta o możliwość zwiększenia RAM-u oraz wymiany procesora. Wygenerowane przez model językowy.