logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Na dysku pojawiły się skróty, których nie mogę otworzyć

Patix26 14 Lip 2013 16:00 1818 7
REKLAMA
  • #1 12521126
    Patix26
    Poziom 2  
    Witam , temat zapewne poruszany już na forum ale nie potrafię się połapać w swoim problemie. Na moim dysku zewnętrznym pojawiły się skróty. W następujące foldery dało się wejść, ale pojawiało się najpierw okienko z czarnym tłem i folder otwierał się w nowym oknie. Po usunięciu przeze mnie folderu RECYCLER - co uważałam za wirus... następujące 'skróty' nie można już otworzyć. Pojawia się okienko z informacją :

" System Windwos nie może odnaleźć pliku G:\RECYCLER\e621ca05.exe Upewnij sie że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie "

Zależy mi na odzyskaniu plików w tych folderach..i aby na moim dysku powróciły normalne foldery zamiast plików. Zauważyłam gdy po dodaniu kolejnych folderów do dysku - foldery już nie zamieniają się w skróty. Bardzo proszę o pomoc osoby, który potrafią rozwiązać mój problem. Z góry dziękuje się za wypowiedzenie się w tym temacie i wszelkie rady..
  • REKLAMA
  • #2 12521290
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Daj log z USBFix z opcji Listing oraz oba logi z OTL w zalaczniku.

Ps. Watpie zeby to mialo zwiazek z tematyka tego dzialu skoro to infekcja, ktora zapewne tylko ukryla pliki.
  • REKLAMA
  • #3 12521424
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3575
    Skoro już tu zawitałeś, to najpierw przedstaw do analizy info o tym dysku zewnętrznym z:
    CrystalDiskInfo
    (w programie przełącz: Funkcje> Advanced feature>Wartość Raw>10[DEC]).
    S.M.A.R.T. Technologia monitoringu i raportowania stanu dysku
  • REKLAMA
  • #4 12526872
    Patix26
    Poziom 2  
    LOG z USBFIX z opcji listing:

Moderowany przez DriverMSG:

Forum ma ograniczenia i logi nie mieszczą się w poście. Proszę wstawić ligi w załączniku.

• #5 12526964
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3575
    A co z odczytem SMART-u tego "ustrojstwa WD-ka":
    "G:\ -> Fixed drive # 931 Gb (806 Mb free - 87%) [My Passport] # NTFS"
    :?:
  • #6 12527032
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Jasno napisalem w ZALACZNIKU. Uzyj ZMIEN i daj logi jeszcze raz w zalacznikach.
    Uzyj tez AdwCleaner, opcja Delete.

Wpisz w uruchom:
    attrib /D -S -H D:\*.*
    attrib /D -S -H F:\*.*
    attrib /D -S -H G:\*.*
  • REKLAMA
  • #8 12533753
    Kolobos
    Spec od komputerów
    To tylko jeden plik, daj reszte.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zewnętrznym dyskiem, na którym pojawiły się skróty do folderów, które nie mogą być otwarte. Po usunięciu folderu RECYCLER, dostęp do plików został zablokowany, a system Windows wyświetla komunikat o braku pliku. Użytkownik prosi o pomoc w odzyskaniu plików i przywróceniu normalnych folderów. W odpowiedziach sugerowane są różne narzędzia do analizy i usuwania infekcji, takie jak USBFix, AdwCleaner oraz sprawdzenie stanu dysku za pomocą CrystalDiskInfo. Użytkownik dostarcza logi z USBFix i AdwCleaner, ale prosi o dalsze instrukcje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA