Witam, jestem użytkownikiem neostrady ( z przymusu ). Jakieś 5 miesięcy temu zmieniałem umowę z 2Mb na DO 10Mb, uznałem, że fajnie, miałem zawsze trochę powyżej 2Mb. Otóż po podpisaniu umowy konsultanci zapewniali mnie, że nie pójdzie więcej niż 6Mb/s, i tak byłem zadowolony. Okay, pierwszy dzień użytkowania 8Mb, filmiki na YouTube w 1080p. Super! Mija miesiąc, z 8Mb robi się nagle 6Mb - no dobra, przecież mnie uprzedzali. Po 2 miesiącach już jest około 3Mb i teraz najlepsze, zauważyłem w ustawieniach routera, że na centrali jest ustawione 6000 i 500 upload, to też dzwonie, i proszę by zmienili mi na wartość jaka powinna być czyli 10000 i 1000, Pani mówi, że wszystko dobrze po czym resetuje mi łącze. I teraz zamiast tych 6000 i 500 JEST UWAGA!
DownStream Connection Speed 1919 kbps
UpStream Connection Speed 483 kbps
A oni z neostrady zaczęli atakować, po moich zgłoszeniach odrzucali mi ( Moja prędkość jest zgodna z tą zawartą w umowie ), a ja wytrzymać nie mogę, często mam poniżej 1Mb, nie mogę obejrzeć filmiku na YouTube w 240P!!!, aktualnie moje łącze wynosi: OPÓŹNIENIE 105ms, PRĘDKOŚĆ POBIERANIA: 1.42Mb/s, PRĘDKOŚĆ WYSYŁANIA: 0.40Mb/s
Teraz pytanie, czy mogę coś zrobić, by mieć ustawione na tym routerze wyższą wartość? Ja już nie wytrzymuje na takim wolnym internecie. A teraz dam te wszystkie tłumienia itd..
ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 1919 kbps 483 kbps
Line Attenuation 40.0 db 34.5 db
Noise Margin 18.1 db 6.4 db
Trochę kabli mam w domu, lecz podłączyłem się prosto do skrzyneczki i to samo.
Proszę o pomoc.
DownStream Connection Speed 1919 kbps
UpStream Connection Speed 483 kbps
A oni z neostrady zaczęli atakować, po moich zgłoszeniach odrzucali mi ( Moja prędkość jest zgodna z tą zawartą w umowie ), a ja wytrzymać nie mogę, często mam poniżej 1Mb, nie mogę obejrzeć filmiku na YouTube w 240P!!!, aktualnie moje łącze wynosi: OPÓŹNIENIE 105ms, PRĘDKOŚĆ POBIERANIA: 1.42Mb/s, PRĘDKOŚĆ WYSYŁANIA: 0.40Mb/s
Teraz pytanie, czy mogę coś zrobić, by mieć ustawione na tym routerze wyższą wartość? Ja już nie wytrzymuje na takim wolnym internecie. A teraz dam te wszystkie tłumienia itd..
ADSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 1919 kbps 483 kbps
Line Attenuation 40.0 db 34.5 db
Noise Margin 18.1 db 6.4 db
Trochę kabli mam w domu, lecz podłączyłem się prosto do skrzyneczki i to samo.
Proszę o pomoc.