logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark E350d - błąd 935, drukarka nie drukuje, możliwy problem z laserem

Everlast01 18 Lip 2013 19:30 9600 8
REKLAMA
  • #1 12536379
    Everlast01
    Poziom 10  
    Witam,

Problem jak w temacie - tyle tylko, że drukarka chwilkę podrukowała i dalej to samo.
    Dziś już tylko wywala ten błąd i ani ruszy.
    Czyżby coś z laserem?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12603367
    Kovalinski
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Drukarka wyświetli błąd, jeżeli silnik luster lasera nie może osiągnąć obrotowej prędkości pracy.Może być że dostał się toner do lasera i zawalone są lustra, przez co moduł lasera nie może się sam sprawdzić i wywala błąd, bądź faktycznie silnik nie obraca się dostatecznie szybko (powinien wtedy hałasować i "warczeć"). Najlepiej zlecić ekspertyze serwisowi.
  • #3 12674186
    Everlast01
    Poziom 10  
    Bardzo solidnie wyczyściłem lustra lasera i poszło. Nie wiedzieć czemu były bardzo zabrudzone.
    Dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #4 12674872
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 123
    Kovalinski napisał:
    Drukarka wyświetli błąd, jeżeli silnik luster lasera nie może osiągnąć obrotowej prędkości pracy

Ale o ile dobrze pamiętam, w tym modelu takiego silnika nie ma, jest tylko maleńkie drgające lustro. Niech kolega Everlast01 potwierdzi co by nie wprowadzać forumowiczów w błąd.
  • REKLAMA
  • #5 12674962
    electroparts20
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    W starszych modelach lexmarka był silnik np t644. W tym jest dioda laserowa i zespół luster.
  • #6 12676605
    Everlast01
    Poziom 10  
    Potwierdzam-niewielki silniczek znajduje się po lewej stronie od luster. Drukarka jest dość leciwa, na co wskazuje obudowa - więc wszystko tłumaczy jego obecność.
  • #7 14911216
    Bloodcast69
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam panów. Wybaczcie że odkopuję temat, ale mam taki sam problem co autor. Może mi ktoś pomóc? W jaki sposób dotrzeć do tych luster lasera żeby je wyczyścić? Co trzeba rozbierać ? Szukam w internecie i nie mogę znaleźć.
  • #8 14914203
    adi37309
    Poziom 1  
    Ocena: 4
    Witam, włączam dziś drukarkę i to samo co autor oraz kolega który pisał dzień wcześniej. Chciałbym wyczyścić lustra więc też mam pytanie jak do nich dotrzeć.
  • REKLAMA
  • #9 14914931
    suri1986
    Poziom 24  
    Ocena: 68
    Zacząłbym od kabla łączącego laser z płytą główną - wyciągnij, przeczyść styki sprawdź.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z drukarką Lexmark E350d, która wyświetla błąd 935 i przestała drukować. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną może być zanieczyszczenie luster lasera lub problem z silnikiem. Po dokładnym oczyszczeniu luster, problem został rozwiązany. Inni użytkownicy pytali o sposób dostępu do luster w celu ich czyszczenia, a także o sprawdzenie kabli łączących laser z płytą główną.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA