logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS 236V3L - Wybór kabla DVI-D Dual Link do lepszej jakości obrazu

masterafik 28 Lip 2013 06:59 1311 3
REKLAMA
  • #1 12568568
    masterafik
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam :) .
    Chciałbym odbierać w monitorze obraz w lepszej jakości (na razie mam D-SUB), a chciałbym przejść na kabel DVI-D, tylko nie wiem, który będzie odpowiedni.
    http://www.display-port.pl/dvi_connector_types.gif czym się różni dual link od single link i który będzie lepiej się sprawdzał?
    Karta graficzna ma wyjście DVI-I Dual Link, a monitor wejście DVI-D Dual Link. Mógłby ktoś mi dać link np. na allegro do takiego kabla?
    I jeszcze jedno pytanie, czy potrzebne są właśnie te wszystkie piny? Jak one działają? Po co są?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12568625
    masterafik
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Proszę tylko żeby ktoś mi napisał jaki kabel kupić. Nie znam się na tym i nic co z tego czytam nie rozumiem.
  • #4 12569474
    darlon
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    skoro kabel cyfra to nie ma różnicy. nie daj się nabierać na "złote" (tzn pociągnięte miedzą żeby był kolor) końcówki i cuda na kiju. Jak by to był kabel na analog audio to jeszcze można by się kłócić, natomiast tutaj o ile kabel nie będzie miał 100m to bierz cokolwiek. w takim monitorze i tak dual link to czysta fikcja. nie zauważysz pewnie różnicy między D-sub

wpisz na allegro "kabel DVI dual" i wybierz najtańszy. prościej się chyba nie da
REKLAMA