Witam! Ja chyba zatopię ten samochód w jakimś stawie:) Tragedia, znowu strzela mi w kolektor ssący i rozwala filtr powietrza. Miałem te problemy jakieś pół roku temu, ale problem powrócił, sprawdziłem wszystkie połaczenia elekryczne, wymieniłem świece na nówki do gazu(zaznaczam że poprzednim razem to własnie dzięki wymianie świec propblem ze strzelaniem ustąpił) ISKRA FE65PRS GAZ, próbowałem już na róznych przerwach elektrod od 0,5-0,9 i nic, silnik jak siezagrzej do 80-90 stopni to na skrzyrzowaniu przy ruszaniu(czyli jak jest obciązony) potrafi sobie puścić bąka, no i oczywiści ja mam uszkodzony filtr powierza. Wymieniłem wczoraj tzw MAPSENSOR i przewód doprowadzający ciśnienie do kolektora ssącego, wymieniałem też czujnik halla, przewody WN, co jeszcze mogę zrobić? Czy regulacja luzu zaworów mogłaby pomóc???
przerwy na zaworach mieszczą sie w normach zalecanych przez producenta i dla zaworów ssących i jest to od 0,15 do 0,25. BŁAGAM POMOCY!!!
przerwy na zaworach mieszczą sie w normach zalecanych przez producenta i dla zaworów ssących i jest to od 0,15 do 0,25. BŁAGAM POMOCY!!!