logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Makita BBC 5700 - Jak wyregulować gaźnik, gdy kosa się dusi i pluje paliwem?

Maxiuk 15 Sie 2013 19:42 14106 8
REKLAMA
  • #1 12631908
    Maxiuk
    Poziom 11  
    Ocena: 24
    Witam mam problem z ta kosą słabo wchodzi na obroty tak jakby się dusiła i pluje paliwem do filtra powietrza. Pomoże mi ktoś z regulacją są 2 śrubki niestety nie opisane załączam foto.
    Makita BBC 5700 - Jak wyregulować gaźnik, gdy kosa się dusi i pluje paliwem?
  • REKLAMA
  • #2 12632128
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12632235
    Maxiuk
    Poziom 11  
    Kolego Rycho T zwracam honor z tym oznakowaniem faktycznie jest;). Teraz pytanie czym to przekręcić? I może napiszesz coś o tej regulacji bo jest wiele postów na ten temat. Koniecznie muszę kręcić śrubką H bo nie mam obrotomierza a nie chciałbym żeby obroty były za wysokie.
  • REKLAMA
  • #4 12632249
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 12632385
    Maxiuk
    Poziom 11  
    Była w serwisie bo padła cewka chodziła na wolnych obrotach a jak dałeś gazu gasła.
    Po serwisie chodziła dobrze wypaliła parę zbiorników. Ale ostatnio daje gaz a ona tak jakby się zalewała jak się mocno zagrzeje jest lepiej ale to nie to przedtem po naciśnięciu gazu od razu się rozpędzała. Co do tej mieszanki to specjalnie patrzyłem w instrukcje i jest napisane 50:1. Klucz dorobię czy zacząć od membran?
  • #6 12632424
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 12646193
    Maxiuk
    Poziom 11  
    Kolego Rycho T dorobiłem klucz odkręciłem śrubę L w lewo i wkręca się elegancko. Tylko mam pytanie musiałem podkręcić gaz bo gasła czy to normalne? A co jak będzie zimna jutro sprawdzę?
  • REKLAMA
  • #8 12646383
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 12999217
    Maxiuk
    Poziom 11  
    Dziękuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie kosa pracuje pięknie:)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kosą Makita BBC 5700, która słabo wchodzi na obroty i pluje paliwem do filtra powietrza. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną mogą być uszkodzone membrany gaźnika oraz niewłaściwa mieszanka paliwowa. Użytkownik dowiedział się, że do regulacji gaźnika potrzebny jest specjalny klucz, a także że mieszanka powinna wynosić 25:1 lub 50:1 w zależności od używanego oleju. Po dokonaniu regulacji, kosa zaczęła działać poprawnie, co potwierdził użytkownik.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA