logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć zakotwiczone tabulatory i rozstrzelenie tekstu przy justowaniu w Wordzie?

Kapsis 10 Mar 2005 15:47 4225 4
REKLAMA
  • #1 1303494
    Kapsis
    Poziom 25  
    Ocena: 16
    nie wiem jak sie usuwa jakies zakotwiczone tabulatory tekstu przy wyjustowaniu...czasami justuje dobrze na cala strone.czasami jak sa trzy wyrazu na koncu w ostatniej linijce to rozstrzeliwuje jest po calej linijjce
  • REKLAMA
  • #2 1303524
    KrystianL
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    tabulatory usuwa się myszką - 2 x klik na tabulatorze (wyskoczy okienko) - ten same efekt menu> format>tabulatory...., albo przytrzymać prawy klawisz i znieść tabulator, np. na stronę (wtedy zniknie)

"czasami justuje dobrze na cala strone.czasami jak sa trzy wyrazu na koncu w ostatniej linijce to rozstrzeliwuje jest po calej linijjce" -
    - a może kolega używa >entera z przyrzymanym klawiszem shift< podczas edycji tekstu ?
  • REKLAMA
  • #3 1303551
    Kapsis
    Poziom 25  
    no wlasnie nie wiem czy to sprawka tabulatorow ze raz justuje dobrze raz "zle" wlasnie zaczalem uzywac shift , chyba pomoglo,sprawdze dalej czy dziala tak jak bym chcial :)
  • REKLAMA
  • #4 1305491
    Zuchan
    Poziom 16  
    Ocena: 46
    Dobrym pomocnikiem prze formatowaniu tekstu jest wyświetlanie znaków niedrukowalnych : Ctrl + Shift + 8. A przy okazji: może ktos wie jaki skrót klawiaturowy włącza na stałe rysowanie linii prostych, chodzi mi o to, aby podczas rysowania linii nie trzeba było za każdą narysowaną linią wciskać ponownie ikonki rysowania linii. Był na pewno taki trick w Office 97,
  • #5 1305712
    Kapsis
    Poziom 25  
    i jest jakis znacznik od tego dziwnego justowania?bo jak wzialem wszystkie znaczniki to ich teraz pelno i nie wiem ktory jest do czego
REKLAMA