logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

problem - Rozmyty obraz w przeglądarkach internetowych

jedrzej85 20 Sie 2013 17:47 8784 4
REKLAMA
  • #1 12648364
    jedrzej85
    Poziom 11  
    Ocena: 51
    Witam
    Od niedawna mam laptopa z systemem operacyjnym WIN7, na którym kiedy instaluje przeglądarkę internetową np: Operę czy Chrome jest taki problem, że wyświetlany obraz jest rozmazany, nie są ostre nawet krawędzie czcionek jednym słowem obraz wygląda jak by był wyświetlany na bardzo zużytym CRT. Kiedy zainstaluję Firefox'a to wszystko jest wyraźne nawet na dołączonym monitorze zewnętrznym. Ale Firefox mi nie leży zawsze używałem Opery i nie chce mi się przesiadać na liska.
    Proszę poradźcie coś konkretnego.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 12648661
    dinos83
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Personalizuj > ekran - zobacz czy masz 100%
    Personalizuj > ekran > dopasuj tekst ClearType > włącz
    Zobacz jeszcze czy to nie problem pepperflash. Przejdź do chrome://plugins/ > szczegóły i wyłącz Adobe Flash Player z nazwą w lokalizacji PepperFlash. I zainstaluj Flash (non-ie).
  • REKLAMA
  • #3 12671775
    jedrzej85
    Poziom 11  
    Dziękuję za odpowiedź. Ja używam 150% w wielkości liter itd, ale jak zmniejszyłem na 125% to pomogło i już nie jest czcionka w ogóle rozmyta.
  • REKLAMA
  • #4 12673971
    jedrzej85
    Poziom 11  
    Dziękuję za odpowiedź. Ja używam 150% w wielkości liter itd, ale jak zmniejszyłem na 125% to pomogło i już nie jest czcionka w ogóle rozmyta.
  • #5 13851121
    zadiar
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    ja mam właśnie ten sam problem... Mam chrome i Firefoxa... w FF czcionka jest wyraźna jak ostrze żyletki... Natomiast chrome... ohhh chrome... wygląda to jak prawie zupa jarzynowa wszystko jakbym dodał BLUR motion czy coś... też używam 150% i zmniejszanie tego to nie wyjście z styuacji w tym przypadku. Może jak zmienie czcionke w chrome..
REKLAMA