logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mozilla Firefox - Rozmyte czcionki i obcięte logo na stronie arturjezak.pl

feudos 20 Mar 2014 10:34 4977 9
REKLAMA
  • #1 13424095
    feudos
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Mam dziwny problem! Na swojej stronie nie mogę wygrać z wyglądem czcionek. Mają dziwne rozmycie, są nie estetyczne, co niektóre są również poucinane.
    Ten sam problem boli również logo FB. Również dziwnie obcięte.

Sprawdzałem na Chrome, IE, ten sam problem.

A jak u Was? Również rozmyte? (www.arturjezak.pl).
    Temat strasznie irytujący proszę o pomoc!

Mozilla Firefox - Rozmyte czcionki i obcięte logo na stronie arturjezak.pl Mozilla Firefox - Rozmyte czcionki i obcięte logo na stronie arturjezak.pl
  • REKLAMA
  • #3 13424142
    pietia86
    Poziom 26  
    Ocena: 91
    Używam Firefoxa 24.0 u mnie Twoja strona wygląda normalnie, wygląd czcionek jest poprawy.

Mozilla Firefox - Rozmyte czcionki i obcięte logo na stronie arturjezak.pl
  • REKLAMA
  • #4 13424264
    feudos
    Poziom 12  
    Zatem jakość jest zależna.. tylko od czego? Co się stało, że czcionka się tak "formatuje"?
  • REKLAMA
  • #5 13424324
    Januszf777
    Poziom 27  
    Ocena: 46
    Witaj.
    A czym generowałeś tą stronę ?
  • #6 13455592
    feudos
    Poziom 12  
    Proszę o pomoc, temat jest wielce irytujący. Co może stać na przeszkodzie?
  • #7 13455988
    devPie
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Próbowałeś wyłączyć ClearType w OSie? Czy na innych przeglądarkach pojawia się to samo?
  • REKLAMA
  • #8 13457538
    feudos
    Poziom 12  
    Jak pisałem na początku tematu. Na Chrome, IE to samo. Nie mam OS, system stoi na W7.
    Co się dzieje z kodowaniem strony, że na różnych przeglądarkach różnie wygląda? Problem nie dotyczy tylko mojego komputera i mojej przeglądarki. Dzieje się tak na różnych komputerach (sprawdzane).
  • #9 13457557
    devPie
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    feudos
    OS = Operating System = system operacyjny, mój błąd że nie napisałem tego po polsku :p
    Skoro dzieje się tak na różnych na komputerach to może to oznaczać że błąd leży w czcionce - wczytujesz ją z zewnętrznego źródła (google fonts itepe) czy z własnego serwera?
  • #10 13598675
    feudos
    Poziom 12  
    Problem rozwiązany!
    To wina użytej czcionki. Niestety ta użyta nie jest regularna, stąd problemy z wyświetlaniem w niektórych rozdzielczościach ekranu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z rozmytymi czcionkami i obciętym logo na stronie arturjezak.pl, który występuje w przeglądarkach Firefox, Chrome i IE. Inni użytkownicy potwierdzili podobne problemy, podczas gdy jeden z nich zauważył, że strona wygląda normalnie w Firefoxie 24.0. Dyskusja skupiła się na możliwych przyczynach, takich jak ustawienia ClearType w systemie operacyjnym oraz źródło czcionek. Ostatecznie problem został rozwiązany, gdy okazało się, że użyta czcionka nie była regularna, co powodowało problemy z wyświetlaniem w różnych rozdzielczościach ekranu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA