logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP - Windows Update [Numer błędu: 0x8024D001]

francol1 20 Sie 2013 18:26 15498 14
REKLAMA
  • #1 12648529
    francol1
    Uczeń
    Witam.

Dziś sobie postanowiłem przeinstalować Windowsa aby go odświeżyć... No i wystąpił problem, mianowicie z tym, że program nawet nie chce pobrać mi żadnych uaktualnień. Pobrałem i zainstalowałem Service Pack 3 - nic nie pomogło, instalowałem też Internet Explorer 8 i nic...

W załączniku ss z problemem.
    Windows XP - Windows Update [Numer błędu: 0x8024D001]
  • REKLAMA
  • #3 12648612
    francol1
    Uczeń
    Użyłem Microsoft Fix It i tez nic nie dało...
  • #4 12648674
    dinos83
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Sprawdź czy pójdzie instalacja przez panel sterowania > aktualizacje automatyczne.
  • REKLAMA
  • #5 12648732
    francol1
    Uczeń
    Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale wydaje mi się, że coś mi blokuje dostęp windows update do internetu, już próbuję każdego możliwego sposobu i nic ;/
  • #6 12654109
    Bajrak
    Poziom 11  
    Zainstaluj:
    - Framework 3.5
    - microsoftfixit.wu.run.exe
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #9 12681731
    Dj Dave

Poziom 11  
    Ocena: 1
    Podłączam się do tematu. Mam taki sam problem na dwóch różnych laptopach. Czyżby M$ zakończył żywot XP przed czasem? Bo miało być tak że w kwietniu 2014.
    Konto firmowe:
    KOMP-BOX
    Sobieskiego 328d, Wejherowo, 84-200 | Tel.: 58 XXX-XX-XX (Pokaż) | Strona WWW: http://www.komp-box.pl/
  • #10 12681810
    DominTR3B
    Poziom 27  
    Ocena: 90
    Eeee tam na razie to łatki ślą aby szybciutko go celowo uszkodzić po okresie wsparcia.
  • #12 12683009
    wolfikus
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Ja miałem to na dwóch komputerach i po użyciu skrypty do włączania automatycznych aktualizacji http://support.microsoft.com/kb/2497281, z tej strony na jednym zaczęły się ściągać automatyczne aktualizację a na drugim dopiero po użyciu silverlight z opcją włączenia aktualizacji na pewno użycie tego skryptu plus windows update w wersji 3.0 plus fix do update rozwiązuje problem bo na komputerach szkolnych mi to zadziałało :-).
  • #13 12684655
    Sasni
    Poziom 20  
    Ocena: 57
    Proponuję wyłączyć zaporę i spróbować ponownie.
    Drugi sposób, to ręcznie pobranie IE8, zainstalowanie i wtedy wejście na Windows Update.
  • #14 12684978
    Dj Dave

Poziom 11  
    Ocena: 1
    wolfikus napisał:
    Ja miałem to na dwóch komputerach i po użyciu skrypty do włączania automatycznych aktualizacji http://support.microsoft.com/kb/2497281, z tej strony na jednym zaczęły się ściągać automatyczne aktualizację a na drugim dopiero po użyciu silverlight z opcją włączenia aktualizacji na pewno użycie tego skryptu plus windows update w wersji 3.0 plus fix do update rozwiązuje problem bo na komputerach szkolnych mi to zadziałało :-).

Wielkie dzięki, pomógł już pierwszy sposób.
    Konto firmowe:
    KOMP-BOX
    Sobieskiego 328d, Wejherowo, 84-200 | Tel.: 58 XXX-XX-XX (Pokaż) | Strona WWW: http://www.komp-box.pl/
  • #15 12693503
    warszasky
    Poziom 2  
    Witam. Chciałem podziękować za pomoc w rozwiązaniu problemu. Ja też miałem z tym kłopot.
    Potwierdzam zastosowanie linka od mi14chal.
    Wielkie dzięki autorowi francol1 za poruszenie tematu. Pozdrawiam!

Dodano po 5 [minuty]:

mi14chal napisał:

tu jest rozwiązanie - jeden klik i wszystko jasne

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z aktualizacjami w systemie Windows XP, otrzymując błąd 0x8024D001 po reinstalacji systemu. Pomimo zainstalowania Service Pack 3 i Internet Explorer 8, aktualizacje nie były pobierane. Użytkownicy forum sugerowali różne rozwiązania, w tym użycie narzędzia Microsoft Fix It, sprawdzenie ustawień aktualizacji automatycznych, instalację Framework 3.5 oraz ręczne pobranie aktualizacji. Wiele osób potwierdziło, że skrypty do włączania automatycznych aktualizacji oraz instalacja Silverlight z opcją włączenia aktualizacji pomogły w rozwiązaniu problemu. Dodatkowo, zalecano wyłączenie zapory sieciowej jako potencjalne rozwiązanie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA