Opiszę swój problem od początku, mianowicie pracowałem na komputerze w środowisku win XP, dokupiłem dysk Seagate Barracuda 7200.14 ST3000DM001 3 TB, działał on pod kontrola programu od firmy Seagete discwizard (była to konieczność do tego abym mógł w pełni z niego korzystać), program ten podzielił mi dysk na dwie partycje odpowiednio ok. 2 TB i ok 746 GB, następnie byłem zmuszony do ponownej instalacji systemu, postanowiłem przenieść się na win 7 x64, i po instalacji systemu pojawił się problem, poznikały mi partycje, częściowo udało mi się je przywrócić poza jedną tą z nowo zakupionego dysku o pojemności 746 GB, czyli mniejszą. Prośba o pomoc w jej przywróceniu, o ile jeszcze jest to możliwe, chociaż przyznam że utraciłem nadzieję. Poniżej zamieszczam zrzuty ekranu.
Podgląd jak to wygląda w "zarządzaniu dyskami"
Zrzut z programu DMDE podgląd na partycje
W załącznikach zamieszczam kopię sektorów 0-100 i 0-2048 oraz skan ntfs całego dysku.
Edit: Po wykonaniu skanowania ntfs całej przestrzeni dyskowej okazuje się iż program dmde widzi również i utraconą partycję, tą o którą wystosowałem do was szanownych użytkowników forum prośbę o pomoc w jej przywróceniu. W ramach testu próba odzyskania jedenego losowo wybranego pliku o dużym rozmiarze zakończyła się sukcesem. Wychodzi na to iż istnieje szansa na odzyskanie utraconej partycji potrzebna jest mi Wasza pomoc.
Podgląd jak to wygląda w "zarządzaniu dyskami"
Zrzut z programu DMDE podgląd na partycje
W załącznikach zamieszczam kopię sektorów 0-100 i 0-2048 oraz skan ntfs całego dysku.
Edit: Po wykonaniu skanowania ntfs całej przestrzeni dyskowej okazuje się iż program dmde widzi również i utraconą partycję, tą o którą wystosowałem do was szanownych użytkowników forum prośbę o pomoc w jej przywróceniu. W ramach testu próba odzyskania jedenego losowo wybranego pliku o dużym rozmiarze zakończyła się sukcesem. Wychodzi na to iż istnieje szansa na odzyskanie utraconej partycji potrzebna jest mi Wasza pomoc.