Cześć.
Czy wiecie jakiego rozdzielcza używa UPC w przypadku posiadania dekodera cyfrowego i modemu u nich?
Czy wiecie jakiego rozdzielcza używa UPC w przypadku posiadania dekodera cyfrowego i modemu u nich?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamslawek55 napisał:Wiem że było, ale nie było sprecyzowane że konkretnie do tej sieci, chyba że nie ma to znaczenia.
Cytat:A czy jest jakaś różnica że w niektórych instalacjach UPS stosowane są lub były gniazda GMF-350?
slawek55 napisał:Jak by mogli, to dostałbyś jeszcze co najmniej pręgierz...widać koledzy lubią wytykać przejęzyczenia.
slawek55 napisał:Aj, teraz to już przynajmniej rok "ciemnego lochu"...Zapytam jeszcze o sama budowę gniazda i działanie ale wiem że za to mnie zjecie,
slawek55 napisał:Wstawiają to, co mają w specyfikacji projektu sieci. U ciebie była specyfikacja IP + TV (rozgałęźnik DATA + TV), u kolegi jest już IP + dekoder z kz + TV (rozgałęźnik 2xDATA + TV)Przykład ja mam gniazdo TRIS-210E i wg tego co piszecie mogę j wstawić, ale już u kolegi jak ostatnio montowali to jest TRIS-307P.
slawek55 napisał:Różnica w tłumieniach jest zamierzona i wynika z technologi przesyłania internetu kablowego. Z tym, że wszystko zależy od projektu sieci.Na Data idzie też z takim samym zakresem, ale tłumienie jest 10dB, czyli dużo, ale za to 5-60MHz jest tylko z 2dB.
slawek55 napisał:Wcale nie leci.A jak leci sygnał modemu na wejście TV? I jak to wygląda z kanałem zwrotnym?
slawek55 napisał:Przychodzący sygnał IP (downstream) jest zwykle lokowany na częstotliwościach o szerokości kanału TV w paśmie 550...860MHz. Ale, w zależności od sieci i użytego osprzętu może być w zasadzie zawarty w całym paśmie TV.Wiem że kanał zwrotny jest po między 5-60MHz ale przychodzący, na jakiej częstotliwości?
slawek55 napisał:A może wiesz o co chodzi jak monter przychodzi montować dekoder i coś w nim pilotem robi.
Cytat:Było to tak szybko że nie udało mi sie zobaczyć co on tak w zasadzie robił, ale nie pozwalają tego zwykłym użytkownikom, tylko koniecznie chcą do tego wizyty montera.
Cytat:Czy to na prawdę takie skomplikowane?
Cytat:A... Czy ten rozgałęźnik ma być z kanałem zwrotnym.
Cytat:Ten co był tu pokazany jest z kanałem zwrotnym, a ale ten co koledze montowali to wg opisu na stronie nie ma?
slawek55 napisał:Nie w tym rzecz, chodzi o to, że kiedy instaluje coś serwis to masz na to gwarancję, podpisujesz przecież dokument, w którym zaświadczasz, że wszystko działa jak należy (dlatego trzeba sprawdzić, czy wszystko się zgadza przed wyjściem technika).Czy to na prawdę takie skomplikowane?
SP5ANJ napisał:Czy to na prawdę takie skomplikowane?
NIE.
Ten "kod" jest 4-ro cyfrowy.
slawek55 napisał:Tam, gdzie sygnał idzie do modemu / dekodera TV z kz - tak.A... Czy ten rozgałęźnik ma być z kanałem zwrotnym.
slawek55 napisał:Jak nie ma, jak ma: Link.Ten co był tu pokazany jest z kanałem zwrotnym, a ale ten co koledze montowali to wg opisu na stronie nie ma? (...) "ale już u kolegi jak ostatnio montowali to jest TRIS-307P."
slawek55 napisał:Chodzi o dostęp do strony wewnętrznej modemu, gdzie można podejrzeć parametry sygnału i konfigurować modem. I dlatego, jak napisano wyżej, zwykły śmiertelnik nie ma dostępu do tej strony.A może wiesz o co chodzi jak monter przychodzi montować dekoder i coś w nim pilotem robi.
slawek55 napisał:jak wstawię TRIS-210EEN to będzie dobrze i nie jest konieczne wstawianie nowości typy 307?
KOCUREK1970 napisał:Ten "kod" jest 4-ro cyfrowy.
Cytat:Moderatora przepraszam za śmiałość
slawek55 napisał:Zgadza się.Mam mieć dekoder i modem. Instalator powiedział że do takiego zestawu nie można zastosować 210 bo ta zwrotnica ma jedno wyjście cyfrowe i jedno analogowe i musi byc co najmniej 307?
slawek55 napisał:Nie rozumiem o co chodzi w tym zdaniu.Tak to określił i nie wnikam czy dobrze to powiedział, czy faktycznie te wyjścia tak się nazywają czy nie. nie interesuje dlaczego skoro cyfrówka leci po całym paśmie jak analog
slawek55 napisał:To inaczej, czym różnią się te obie zwrotnice i co to znaczy wyjście cyfrowe i analogowe w zwrotnicy?