logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy Mini 2 - Karta SD - jest zapełniona, ale nie widzi plików

Botkax33 31 Sie 2013 14:38 4344 5
REKLAMA
  • #1 12688125
    Botkax33
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z kartą pamięci, której używam w moim telefonie już od ponad pół roku. Ostatnio zgrywałam muzykę z komputera na telefon przez kabel USB. Po wszystkim odłączyłam kabel od komputera, ale chyba nie odłączyłam pamięci od komputera w telefonie. Kiedy chciałam wejść przez telefon na folder z muzyką to go nie znalazłam a poza tym nie znalazłam żadnego pliku muzycznego, tylko takie które znajdują się na pamięci telefonu. Dodam, że moja karta ma rozmiar 16gb, a w ustawieniach pisze, że dostępnego miejsca zostało mi 7,60gb, czyli tyle ile razem z muzyką (bo plików muzycznych miałam ponad 1500). Tak samo, kiedy ponownie podłączam telefon przez kabel USB do komputera to również nie wyszukuje folderu z muzyką, a podłączając wyświetla mi się komunikat w telefonie: "Nie można zaktualizować. Nie włożono karty pamięci.", ale autoodtwarzanie mi się włącza, zarówno z karty pamięci jak i z pamięci USB. Również ten sam komunikat pojawia mi się, kiedy odinstalowuję kartę pamięci w telefonie, żeby ją bezpiecznie usunąć, ale do tego nie dochodzi, ponieważ znów powraca do stanu "odinstaluj kartę pamięci".
    Pomóżcie proszę, czy da się jakoś uratować to co utraciłam? Bo dla mnie to jest wielka strata ... :cry:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12689990
    Botkax33
    Poziom 2  
    nie znajduje ; /
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 12791667
    Botkax33
    Poziom 2  
    Owszem, poradziłam, ale nie do końca. Z ponad 1500 plików muzycznych odzyskałam tylko ok. 700, ale to już lepiej niż nic, z tym że miejsca na karcie mam tak jakbym miała 2200 plików .. a odzyskałam to programem o nazwie ' Recuva ', polecam, bardzo dobry program :)
  • #6 14037813
    taranusrex
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam ten sam problem w telefonie Samsung Galaxy S3 i karta GoodRAM 32GB. Czy ktoś już znalazł rozwiązanie? U mnie po włożeniu karty pojawia się komunikat, że karta jest pusta lub ma nieobsługiwany... format. Karta działała przez około rok czasu bez żadnych problemów, ostatnio wymieniłem na chwile kartę i od tego czasu jest nie sprawna. Próbowałem formatować kartę w telefonie i na komputerze (w różnych formatach FAT32, NTFS, exFAT). W komputerze karta jest sprawna, zapisuje i odczytuje bez problemów. Inne karty działają w telefonie. Przywróciłem ustawienia fabryczne w telefonie. Nic nie pomogło.
    Po wykonaniu formatu na komputerze i zgraniu jakiś katalogów z plikami widać strukturę katalogów w telefonie, ale sięgnięcie po plik powoduje, że wszystkie katalogi znikają i karta staje się "niby uszkodzona". Na komputerze widać katalogi oraz pliki, bez najmniejszych problemów.
    Czy ktoś zna rozwiązanie?
REKLAMA