logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór anteny i obrotnicy do internetu satelitarnego - Sky Star2, 50-70m

finch 12 Mar 2005 17:52 2685 8
REKLAMA
  • #1 1309763
    finch
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    witam

chce założyć internet satelitarny ale nie wiem jeszcze jaką kupić antene i obrotnice powiedzcie mi co sądzicie o tym zestawie: http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=9&id=323 jjeżeli macie jakieś inne propozycje to jestem na nie otwarty co do odległości to będzei to w granicach 50-70m i podłączone pod kart satelitarną Sky Star2.Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć czy ta karta będzie w stanie to pociągnąć na takiej odległości i jaki do tego kupić kabel bo ja kompletnie nie mam pojęcia
  • REKLAMA
  • #2 1310276
    Dzban
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Ale wiesz że przez antene uzyskasz tylko internet zwrotny ;)
  • #3 1310318
    finch
    Poziom 20  
    wiem o tym nadawczy chce uzyskać poprzez GPRS
  • REKLAMA
  • #4 1310351
    Dzban
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Aha to powodzenia nie znam sie zabardzo na tej metodzie pozyskiwania internetu ale chyba z astry 19E leci
  • REKLAMA
  • #6 1310820
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Nie masz innej możliwości podłącznia internetu? Satka+GPRS to jedno z najgorszych możliwych rozwiązań, czasami nawet gorsze od zwykłego modemu...
  • #7 1310984
    finch
    Poziom 20  
    jak nie masz żadnych perspektyw na stałe łącze to coś takiego to przysłowiowe "złapanie boga za nogi"
  • REKLAMA
  • #8 1323025
    Zolwik_2004
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Napisz jak już to uruchomisz. Też bym sobie walnoł takiego myka.
  • #9 1323264
    finch
    Poziom 20  
    Zolwik_2004 napisał:
    Napisz jak już to uruchomisz. Też bym sobie walnoł takiego myka.

słuchaj wpadnij na "esat.pl" dział: urządzenia i tam wsadziłem temat "Co gdzie kupić" czy coś w tym stylu w każdym razie szukaj autora finch i tam użytkownicy publikują linki do swoich sklepów internetowych nie wiem jak aktalnie wygląda sytuacja ale polecam Ci także sklep Hollex tam gdzieś jest taki fajny zestaw antena i obrotnica i tam znajdziesz jeszcze inne rzeczy jak karta i inne rzeczy i jak będziesz brał obrotnice to kup najlepiej konweter sharpa bo pobiera mało prądu jakby co to pisz jeszcze do mnie to Ci udziele paru wskazówek

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru anteny i obrotnicy do internetu satelitarnego na odległość 50-70 m, podłączonego do karty satelitarnej Sky Star2. Użytkownik rozważa zestaw dostępny w sklepie Hollex, jednak pojawiają się uwagi, że antena zapewni jedynie łącze zwrotne, a nadawczy sygnał planowany jest przez GPRS. Wskazano, że połączenie satelitarne z GPRS jest jednym z mniej efektywnych rozwiązań, często gorszym niż tradycyjny modem. Zalecane jest rozważenie alternatywnych metod podłączenia internetu. Wskazano także na możliwość wykorzystania konwertera Sharpa ze względu na niskie zużycie prądu oraz odwołano do tematu na forum dreambox.dvb-z.net dotyczącego konfiguracji sprzętu. Polecono również odwiedzenie działu „urządzenia” na esat.pl, gdzie można znaleźć linki do sklepów i dodatkowe porady dotyczące anten, obrotnic i kart satelitarnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA