logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór konwertera i monobloku do anteny >75cm dla karty DVB SKYSTAR 2 2.6D

artur00 04 Paź 2005 01:43 1224 4
REKLAMA
  • #1 1871182
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam
    Postanowiłem złożyć sobie sprzęt aby oglądać obraz z tych tajemniczych maszyn krążących nad ziemią. A mianowicie w skład tego zestawu będzie wchodziło:
    karta dvb tj SKYSTAR 2 ver.2,6D
    Talerz > 75cm
    nie wiem jeszcze czy zakupie jeden konwerter i w przyszłości drugi, czy od razu monoblock, i tu moje pytanie, jak będzie wyglądała sprawa poziomu sygnału zezując Astre na takiej czaszy ? chcę kupić czasze >75cm aby oszczędzić sobie nerwów podczas np. opadów. Na jeden konwerter taki talerz na pewno wystarczy, myślę że nawet podczas sporych opadów, a jak będzie wyglądała sytuacja z zezem a jak z monoblockiem ?
    I jeszcze jedno, jakie polecacie konwertery i jakie monobloki do miski >75cm ?
    Co sądzicie o monoblokach takich jak ten tzn. w wbudowanym DiSEqC’iem
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65269046
    ps. chciałby raczej usłyszeć konkretne odpowiedzi na moje konkretne pytania, a nie że da rade zamontować 17 monobloków na antenie 60 i po cholere mi antena powyżej 75cm !
    Pozdrawiam
    artur
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1871578
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1871820
    nadir11
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    Cytat:
    i po cholere mi antena powyżej 75cm !

a no po to żebyś nie miał problemów skoro mieszkasz w Lublinie :) polecam 90 cm, co do konwertera może być dowolny dostępny obecnie na rynku, a diseqc najlepiej, jak napisał kolega zewnętrzny, byle by współpracował z twoją kartą,
    pzdr,
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1872452
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2258647
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam
    niestety z chronicznego braku czasu projekt jest na razie w fazie teoretycznej, jednak korzystając z tych wskazówek pomogłem znajomemu złożyć podobny zestaw, miska
    75cm na razie bez zeza, ale w razie czego mam już platformę do testów.
    Dziękuje za pomoc
    Pozdrawiam
    artur

ps. temat uważam za zamknięty
REKLAMA