logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GoClever T76GPSTV - Zawiesza się na ekranie startowym, nieudana aktualizacja

Bogked 04 Wrz 2013 23:12 9378 4
REKLAMA
  • #1 12703102
    Bogked
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam problem z GoClever T76GPSTV i nie mogę znaleźć sposobu na jego rozwiązanie.
    A mianowicie - tablet staje na ekranie startowym "GOCLEVER Infinite Invention". Wcześniej działał dobrze, aż musiałem go wyłączyć. Podczas próby uruchomienia zatrzymał się na ekranie startowym i stał przez dłuższy czas ( godzina z hakiem, sądziłem, że więcej nic nie da ). Próbowałem resetów, usuwania cache, aktualizacji ( nieudanej próby aktualizacji. Może to jest problemem? ).
    Czy miał już ktoś taki problem? I jak go rozwiązał?
  • REKLAMA
  • #2 12703443
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Bogked napisał:
    Próbowałem resetów, usuwania cache, aktualizacji ( nieudanej próby aktualizacji. Może to jest problemem? ).

Więc pobierz właściwy firmware i zaktualizuj poprawnie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 12703964
    GoClever Support
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Przywróć ustawienia fabryczne, używając tej procedury:
    1. Podłącz ładowarkę do tabletu, aż się pojawi ikona ładowania.
    2.Wciśnij (Vol-) + Włącznik i trzymaj do pojawienia się logo Android, po czym puść Włącznik, ale trzymaj nadal (Vol-)
    3. Na ekranie pojawi się logo Android z wykrzyknikiem wtedy puść (Vol-)
    4. Wciśnij jednokrotnie (Vol-) pojawi się menu, w który przycisk (Vol -) służy do wyboru elementu, a (Vol +) do jego zatwierdzenia.
    5. Wybierz "wipe data/faktory reset"
    6. Potwierdź wybór wybierając "yes".
    7. Wybierz "wipe cache partition"
    8. Po wykonaniu opcji wybrać "reboot system now" przyciskiem (Vol-) i zatwierdzić (Vol+)
    Następnie spróbuj ponownie aktualizacji, upewnij się czy jest ona przeznaczona właśnie dla tej wersji tabletu (a nie np. dla wersji bez TV).
    Jeśli problem dalej się pojawia to w którym momencie aktualizacji tablet przestaje współpracować?
    Mam nadzieję że będziemy w stanie pomóc.
  • REKLAMA
  • #4 12977643
    artiii
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    jeśli masz go na gwarancji to go oddaj. ja tak miałem okazało się że padł soft.wgrali mi od nowa i śmiga jak należy.
  • #5 13874219
    PF
    Poziom 19  
    Ocena: 70
    Mam ten sam przypadek.
    Tablet nie uruchamia się, szyba [ dotyk ] od spodu odchodzi.
    Po zgłoszeniu reklamacji poprzez formularz na stronie internetowej nastała martwa cisza, brak jakiegokolwiek odzewu.
    Podany telefon jako do serwisu nie odpowiada wcale.
    Może po prostu nie ma co kupować dziadostwa od tzn firmy "KRZAK".
    Może jest to na tyle awaryjne, że serwis zaczął olewać wszystko.

Pytanie do użytkownika GoClever Support. Jeżeli jesteś w jakikolwiek sposób powiązany z GoClever, może się odniesiesz do mojej wypowiedzi.
REKLAMA