logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GOCLEVER T76GPSTV - Android z wykrzyknikiem po aktualizacji, brak reakcji

Obama990 13 Lis 2013 21:06 13644 11
REKLAMA
  • #1 12948957
    Obama990
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z moim tabletem po wgraniu aktualizacji ze strony producenta tablet się zrestartował i ukazał mi się sympatyczny ludzik androida z wykrzyknikiem i nic nie moge zrobić . Próbowałem sposobu z 1. Podłącz ładowarkę do tabletu, aż się pojawi ikona ładowania i poczekać koło 20min w przypadku gdy było nie ładowane dłuższy czas
    2.Wciśnij (Vol-) + Włącznik i trzymaj do pojawienia się logo Android, po czym puść Włącznik, ale trzymaj nadal (Vol-)
    3. Na ekranie pojawi się logo Android z wykrzyknikiem wtedy puść (Vol-)
    4. Wciśnij jednokrotnie (Vol-) pojawi się menu
    5. Ponownie wściśnij kilkukrotnie (Vol-) do momentu przejścia na "wipe data/faktory reset"
    6. Następnie wciśnij (Vol+) aby zatwierdzić.
    7. (Vol-) wciskamy aż to wybrania Yes i teraz wciskamy (Vol+)
    8. Po wykonaniu opcji wybrać "reboot system now" przyciskiem (Vol-) i zatwierdzić (Vol+)

Ale to nie działa próbowałem wgrać aktualizacje czy coś przez kartę SD wyskakuje komunikat instalation aborted
    Macie jakieś pomysły ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12949055
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 797
    Jeżeli na gwarancji to myślę że możesz śmiało oddać. Jeśli nie, próbował bym ściągnąć czysty soft i wgrać go od nowa. Pamiętaj, jeśli nie miałeś z tym styczności - nie próbuj aby nie uwalić do końca. W internecie na forach o Androidzie znajdziesz instrukcje krok po kroku oraz potrzebne pliki.A co się dzieje po wybraniu "wipe.."?
  • #3 12949069
    Obama990
    Poziom 9  
    actin napisał:
    Jeżeli na gwarancji to myślę że możesz śmiało oddać. Jeśli nie, próbował bym ściągnąć czysty soft i wgrać go od nowa. Pamiętaj, jeśli nie miałeś z tym styczności - nie próbuj aby nie uwalić do końca. W internecie na forach o Androidzie znajdziesz instrukcje krok po kroku oraz potrzebne pliki.A co się dzieje po wybraniu "wipe.."?

Piszę że zakończona że wszystko okej lecz gdy uruchamiam tablet dalej napotykam ten sam problem .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12949107
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 797
    Wydaje mi się że bez wgrania systemu się nie obędzie.
  • #5 12949801
    Obama990
    Poziom 9  
    Mam tylko pytanie z jakiego powodu mógł on paść ? Przecież aktualizacja była ze strony producenta wszystko robione wgl instrukcji i tak nagle :O ? Nie próbowałem rotować ani nic z tych rzeczy na tym tablecie był problem że nie działał sklep i trza było zaktualizować i bum :(

Czy instalacja tego systemu jest jakoś bardzo skomplikowana czy wystarczą podstawy znajomości ?
  • REKLAMA
  • #6 12949909
    Obama990
    Poziom 9  
    Witam mam problem męczę się już z tym tabletem całą noc po aktualizacji oprogramownia które było na stronie producenta wysypał mi się android całkowicie próbowałem już przywracania itp I podobno jedną radą jest wgranie nowego softu mam pytanie jak to zrobić mógł by mi to ktoś opisać ?
  • #8 12952435
    Obama990
    Poziom 9  
    Właśnie najgorsze jest to że całą noc szukałem systemu próbowałem wgrywać i nic
  • REKLAMA
  • #12 12977637
    artiii
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    jak masz gwarancje to go oddaj do serwisu.mi też się tak zrobiło oddałem i po sprawie.działa jak należy

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z tabletem GOCLEVER T76GPSTV, który po aktualizacji oprogramowania ze strony producenta wyświetla ikonę Androida z wykrzyknikiem i nie reaguje. Próbował różnych metod, w tym resetu do ustawień fabrycznych, ale problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują wgranie czystego systemu operacyjnego, jednak pojawiają się trudności z instalacją, w tym komunikat "installation aborted". Wskazówki dotyczące wgrywania ROM-u oraz linki do forów z instrukcjami są również podawane. W przypadku braku sukcesu, zaleca się oddanie tabletu do serwisu, zwłaszcza jeśli jest na gwarancji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA