logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Moov M400 - błąd Cannot find 'wceAm' przy instalacji AutoMapy

wujas_szymon 06 Wrz 2013 20:18 9507 2
REKLAMA
  • #1 12708664
    wujas_szymon
    Poziom 1  
    Witam wszystkich jako nowy forumowicz. Mam problem z wgraniem automapy samej Polski na Mio Moov m400. Wszystko łącznie z odblokowaniem wykonałem kropka w kropkę tak jak użytkownik AreQ90 w temacie: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2453497.html

Po instalacji i przekopiowaniu folderu AutoMapa EU do Program files, podczas próby uruchmienia automapy w menu nawigacji wyskakuje mi komunikat "Cannot find 'wceAm' (or one of its components). Make sure that path and filename are correct and that all the required libraries are available". Wynikało by z tego, że nawigacja nie widzi pliku wceAm, który jak sprawdzałem w katalogu się znajduje. Nie pomogła też zmiana wersji automapy. Problem występuje cały czas. Przeczytałem już kilka tematów na różnych forach i szczerze powiedziawszy mam lekki mętlik w głowie. Powiedzcie o co może chodzić?
  • REKLAMA
  • #2 13992564
    Hatifnacior3
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Jeżeli program został zainstalowany w systemie Windows XP/Vista/7 i skopiowany do MIO Moov M400, program nie będzie działać, ze względu na zainstalowany w urządzeniu system Windows CE 5.
    Zainstaluj automapę bezpośrednio na Mio M400 - podczas instalacji w menu - wybór urządzenia, wybierz dysk wymienny. Program zostanie zainstalowany w Mio Device\Automapa EU. Program będzie działać po użyciu skrótu utworzonego po odblokowaniu GPS-a. Nie trzeba kopiować folderu do Program Files.
  • #3 16163514
    wando
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Wiitam!
    Choć temat jak i sprzęt nieco starszej daty jednak można go dalej użytkować. Znajoma poprosiła o wgranie nowych map, bo stare miały sporo braków.
    Wszystko odbyło się w systemie WIN 10.
    Po podłączeniu do komputera kabelkiem USB nawigacji Mio moov m400, otworzyłem w Eksploatorze jej zawartość.
    1. Tam do folderu <Program Files>kopiujemy w osobnym folderze plik z nawigacją ( np. Navigator, AutoMapa)
    2. Do folderu z programem nawigacyjnym dodajemy dwa pliki ( znajdują się w folderze ze starą MioMap, którą usuwamy, bo m400 w zależności od rodzaju ma tylko 1 lub 2Gb pamięci wbudowanej-nic nie dodamy na kartę sd - urzadzenie nie ma takiej możliwości.):
    1. App StartupSec >>> w nim nic nie zmieniamy.
    2. appstartupsec >>> tu zmieniamy w liniii:
    - ProcessFile=Program Files/ tu nazwa folderu z wgraną nawigacją np .Navigator/tu nazwa pliku z exe. np. dla Navigatora >>Navigator.exe ;
    dla AutoMapa>>wceAm.exe ; dla Mio>>MioMap.exe
    - w linii WindowName : zmieniamy na Navigator lub AutoMapa
    Zmiany dokonujemy używając zwykłego Notatnika, potwierdzamy tam zmiany i dodajemy pliki do podanych wyżej miejsc.
    3. W pliku < paths.xml> edytujemy (prawym klikamy>>Edytuj>)w linii:
    basepath>\Program Files\tu nazwa folderu z nawigacją np. Navigator<\basepath
    Zamykamy wszystko potwierdzając zmiany.
    Wyłączamy nawigację Mio moov m400 przełącznikiem Reset i włączamy nawigację ponownie ciesząc się nową mapą.

Polecany program:
    Navigator- darmowa ogólnodostępna nawigacja : navigatorfree.mapfactor.com >> ściągamy program Navigator free(ładuje program i co najważniejsze wybrane mapy.
    Do wyboru cały świat włącznie z Koreą Północną!!!
    Spisuje się bardzo dobrze i jest aktualna.
    Pozdrawiam!!
REKLAMA