logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd Fatal Application Error po instalacji AutoMapy na Mio Moov 500

adikstu 24 Sie 2009 15:14 11289 12
REKLAMA
  • #1 6928923
    adikstu
    Poziom 10  
    witam jestem nowo zarejestrowanym użytkownikiem, wchodziłem nie raz na forum jako gość ale nie musiałem zakładać tematów bo zawsze znajdowałem odpowiedź, mój problem jest taki zakupiłem nawigację mio moov 500 poland później odblokowałem ją poprzez zakupienie usługi pomocy w odblokowaniu na allegro, po odblokowaniu działało wszystko elegancko natomiast później instalowałem automape 5.3 pomyliłem się i zamiast zainstalować na karcie pamięci zainstalowałem na nawigacji potem usunąłem ją oprócz folderu "2557" zainstalowałem na karcie pamięci i nie wiem czy wybrałem odpowiedni windows dla automapy (wybrałem windows 5 mobile mio) przy załączaniu wyskakuje błąd " Fatal Application Error
    Application AppstartupSec.exe has performed an illegal operationand will be shut down. If the problem persits, contact the program vendor.

Program: AppStartupSec.exe
    Exception: 0xc00000FD
    Address: 8C031708"
    nie wykrywa jej ani dalej się nie chce załączyć ino ekran początkowy mio map z tym błędem prosiłbym o pomoc ponieważ już nie wiem naprawdę jak to naprawić z góry dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6929431
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Właściwy system to WindowsCE a nie Windows Mobile.
    Zmieniłeś wpis lub skasowałeś katalog miomap z pamięci urządzenia.
    Jeśli nawigacja nie zobaczy się z komputerem pozostaje programowanie kości na nowo.
  • REKLAMA
  • #3 6929459
    adikstu
    Poziom 10  
    a mógłbym prosić tak krok po kroku jeśli da sie to zrobić samemu bo właśnie nie chce sie zobaczyć, próbowałem coś robić programem activesync ale nie wiem czy prawidłowo, czy zrobienie hard resetu mogłoby coś dać może wtedy komputer by go wykrył, chyba że ktoś zna jakieś programy inne niż activesync bo teraz gdzieś wyczytałem ze przez activesync go nie ma prawa wykryć
  • #4 6930597
    marek216
    Poziom 43  
    Ten model nie komunikuje się poprzez ActiveSync.
  • #5 6930690
    adikstu
    Poziom 10  
    czyli nie ma programu który dałby rady skomunikować się z nawigacją?, czy pozostaje tylko serwis?:cry: przypomnę że jestem całkowicie zielony w tym temacie:|
  • #6 6988257
    Meelosh
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam też dosyć podobny problem. Po zakupie mio moov 500 postanowiłem odblokować urządzenie przez dodanie katalogu i podmianę jednej linijki w pliku systemowym. Niby wszystko jest świetnie ale tylko do czasu aż zrobię restart urządzenia, lub włączę GPS po długiej przerwie (czytaj po pełnym wyładowaniu baterii). Pojawia mi się wtedy pomarańczowy ekran startowy, następnie fatal application error i tutaj kończy się ta wątpliwa zabawa. Próbowałem odblokowywać różnymi paczkami i za każdym razem jest to samo. Gdzie robię błąd? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 6991651
    adikstu
    Poziom 10  
    Mój problem jest nadal aktualny a nawigacja potrzebna a pieniążków na naprawę też brakuje więc musze jakimś cudem dalej szukać odpowiedzi jak zrobić aby nawigacja skomunikowała się z komputerem wiec bardzo proszę o rady.
  • #8 6991698
    marek216
    Poziom 43  
    Jeśli nie ma komunikacji z PC to innej drogi jak programowanie kości nie ma :!: Zakładam że pomysł z rozładowywaniem połączaniem macie panowie przećwiczony.
  • #9 6992859
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Tak się kończą odblokowywania "fachowymi" metodami. Pozostaje tylko serwis. Przy okazji Marek216 robiłes już mio m300 i m400?? - chodzi mi o typ flasha w środku jaki siedzi.
  • REKLAMA
  • #10 6992866
    zari
    Poziom 1  
    Też właśnie muszę u siebie zrobić programowanie kości, ponieważ mam podobny problem, tylko że mam o tym średnie pojęcie. Prosiłbym o jakieś instrukcję i wskazówki. Dzięki :)
  • #11 6992876
    adikstu
    Poziom 10  
    nie chodzi o "fachowe metody" ale u mnie była pomyłka przy instalacji (moja wina) a nie metody
  • #12 6993603
    marek216
    Poziom 43  
    W m300 jest kość taka jak w 200. tzn nie pamiętam czy dokładnie, bo w mio siedzi kilka różnych kostek ( chyba z 4 czy 5 ). m400 jeszcze nie musiałem naprawiać ale zakładam że jest podobnie.

Pierwszy problem dla domowych majsterkowiczów to programator + podstawka to koszt ok 3000 zł.
  • #13 7017388
    adikstu
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany, po radzie pana z allegro który odblokowuje gpsy udało sie naprawic mianowicie powiedział mi żebym spróbował na innym komputerze i po kolejnym hard resecie wykryło nawigację na innym komputerze lecz usunięcie plików i skopiowanie starych oryginalnych nic nie dało ale od tej chwili wykrywało ją na moim komputerze i po trzecim razie jak formatowałem nawigację wgrywając nowe pliki pozbyłem sie błędu, póżniej odblokowałem ją ponownie zainstalowałem automapę lecz tym razem poprawnie i wszystko działa jak należy

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędu "Fatal Application Error" pojawiającego się po nieprawidłowej instalacji AutoMapy 5.3 na nawigacji Mio Moov 500 Poland. Użytkownik zainstalował AutoMapę bezpośrednio na pamięci urządzenia zamiast na karcie pamięci, co spowodowało usunięcie lub zmianę ważnych katalogów systemowych, w tym folderu "2557". System operacyjny urządzenia to Windows CE, a nie Windows Mobile, co miało wpływ na kompatybilność oprogramowania. Model Mio Moov 500 nie komunikuje się z komputerem przez ActiveSync, co utrudnia naprawę i wymaga programowania kości pamięci (flash) na nowo. Programowanie kości jest kosztowne i wymaga specjalistycznego sprzętu. Rozwiązaniem okazało się wykonanie hard resetu, użycie innego komputera do wykrycia urządzenia oraz przywrócenie oryginalnych plików systemowych i ponowna poprawna instalacja AutoMapy na karcie pamięci. Wskazano, że nieprawidłowe odblokowanie i modyfikacje systemu mogą prowadzić do trwałych uszkodzeń wymagających serwisu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA