logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Inne] Następca Brohtera DCP 7065DN do małego biura, które się rozrasta

theded 09 Wrz 2013 20:30 1746 1
  • #1 12718270
    theded
    Poziom 14  
    Ocena: 62
    Rozrasta mi się biuro i rozważam wymianę drukarki. Mój Brohter DCP 7065DN jest super, trzeci raz zregenerowałem toner startowy, na liczniku 7 tys (sporo kopert) i pozostało jeszcze 60% życia bębna.

Brother ma wszystko czego potrzebuję, działa bezawaryjnie, regeneracja jest tania, szybka i prosta. Zastanawiam się, czy mogę zmienić na coś o półkę wyżej- co wyjdzie taniej w eksploatacji. Wymagania:
    Duplex
    Interfejs sieciowy
    prosta i tania regeneracja (do dostania w agawie)
    automatyczny podajnik skanera
    podajnik kopert

W biurze pracują 2 osoby, rzadko idą większe partie dokumentów- zwykle kilka-kilkanaście kartek jednorazowo. Koperty tez nie więcej niż 3 szt- można spokojnie włożyć po jednej. Konieczne bez faksu i zbędnych dodatków- wolałbym LAN niż wifi. Gabaryty nie stanowią problemu. Teraz widzę, że idzie ryza miesięcznie, w sezonie letnim będzie wychodzić trochę więcej. Koloru nie potrzebuję- mam w razie czego starą atramentówke.

Zostać przy tym Brotherze czy szukać czegoś innego. Model DCP-8250DN wygląda fajnie ale jednak sporo droższy i z niepotrzebnym faxem. A może coś z innej firmy?
  • #2 12729803
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 836
    A może coś z serii Ricoh Aficio MP 161 ? Bardzo dobre kopiarki , nie ma potrzeby regeneracji tonera , toner tani i wydajny ... Ewentualnie jej poprzedniczka Aficio 1515 .

C.
REKLAMA