Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam komputera do nissana terrano I lub maximy 3.0 v6

pathfinder 13 Mar 2005 16:59 2785 2
    pathfinder
    Level 14  
    potrzebuje kontaktu do osob zajmujacych sie handlem komputerami do aut... szukam komputera do Nissana Pathfindera 3.0 ...pasuje od Nissana Terrano 3.0 lub Nissana Maximy 3.0 na pelnym wtrysku wyglada on tak :

Szukam komputera do nissana terrano I lub maximy 3.0 v6 Szukam komputera do nissana terrano I lub maximy 3.0 v6

Szukam komputera do nissana terrano I lub maximy 3.0 v6 Szukam komputera do nissana terrano I lub maximy 3.0 v6

dziekuje za pomoc
  • Helpful post
    ekka
    Level 17  
    Opisz kolego dlaczego go poszukujesz byc moze jest możliwa naprawa proszę o kontakt 0692 714 681 od 8:00 do 17:00
    pathfinder
    Level 14  
    Problemy z komputerem zaczely od czasu kiedy utopilem Pathfindera w rzece...Kupilem go z instalacja gazowa Les96 pieknie jezdzil na gazie i benzynie. Spalanie w cyklu miejskim 14-16 gazu lub 12-14 benzyny. Po uszkodzeniu komputera braklo iskry bo sygnal z aparatu idzie do komputera a z niego do modulu zaplonu a raczej wzmacniacza i do cewki. Objawy takie : po przekreceniu stacyjki pompa paliwa dziala caly czas i wtryskiwacze otwarte sa tez caly czas i dioda ta czerwona w komputerze swieci . Zrobilem sobie taki interfejs do polaczenia aparatu zaplonowego z wzmacniaczem aby uzyskac iskre...i iskra jest ale zaplon jest staly tz. nie jest ani przyspieszany ani opozniany ale iskra jest mozesz to zobaczyc tutaj :
    http://www.auto-gumi.com/nissan/aparatzaplonowy/index.html
    Stalo sie to w czerwcu zeszlego roku i do tej pory tak uzywam auta tylko na gazie. Teraz spalanie gazu okolo 12-14 l w cyklu miejskim bo wymienilem reduktor gazowy na sterowany podcisnieniem z kolektora ssacego bo elektronika do gazu niemiala z czym wspolpracowac...Oczywiscie jezdzi teraz tak jak auto z 50 konnym silnikiem ale jezdzi... Szukam komputera poniewaz chcialbym na wiosne zreanimowac go i doprowadzic do dawnego stanu. Acha numer komputera
    Tylko niewiem czy to jest MECM-V170 B1 00283 czy MECM-V170 81 00283 niemoge odczytac czy to jest 8 czy B. Ale raczej na 99% B.
    Pathfinder jest z 1990r. lub 1991r. w papierach jest 90r. naklejki zadnej na drzwiach niemam... skrzynia jest manualna ale wydaje mi sie, ze kiedys byl automat. Numer nadwozia z podszybia to JN8HD17YXLW205386. Widzialem pare nissanow z trzylitrowym silnikiem ale wszystkie byly na jednopunktowym wtrysku a u mnie jest wielopunkt, acha w komisie znalazlem maxime z trzylitrowcem o numerze komputera prawie takim samym jak u mnie czyli MECM-V170 sie zgadzalo ale niestety nie bylem w stanie namowic komisowca do zamiany komputerow choc na chwile... Nikt nie diagnozowal komputera ale po rozebraniu go i umyciu szczoteczka z mulu i piasku nie wyglada on najlepiej...To chyba wszystko...acha zapraszam na strone www.auto-gumi.com/nissan mozesz zobaczyc tam mojego nissana. Dzieki za odzew , jutro zadzwonie.
    Pozdrawiam