logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzupełnić wodę w piecu gazowym w Niemczech po powrocie z urlopu?

tomekm66 17 Wrz 2013 17:05 9744 4
  • #1 12746570
    tomekm66
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.Mieszkam w Niemczech i wlasnie wrocilem z urlopu w Polsce a w domu spotkala mnie przykra niespodzianka Nie mam cisnienia w piecu przez co piec w ogole sie nie zalacza. Prosze o pomoc, Jak uzupełnić wodę w piecu gazowym w Niemczech po powrocie z urlopu? Jak uzupełnić wodę w piecu gazowym w Niemczech po powrocie z urlopu?
  • #2 12746890
    gersik
    Poziom 33  
    Ocena: 638
    Jest to kocioł jedno funkcyjny i dobijanie może być zrobione gdzieś na instalacji.
  • #3 12747371
    TIGIS
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Witam, może najpierw sprawdź czemu nie ma tego ciśnienia a potem spróbuj znaleźć jakieś oznaczenie pieca i zaprezentuj tutaj to może szybciej otrzymasz odpowiedź.
  • #4 12752875
    tomekm66
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    TIGIS napisał:
    Witam, może najpierw sprawdź czemu nie ma tego ciśnienia a potem spróbuj znaleźć jakieś oznaczenie pieca i zaprezentuj tutaj to może szybciej otrzymasz odpowiedź.

Wlasciciel mieszkania powiedzial mi ze co 2 lata(teraz akurat okolo 2 lata wypada odkad sie wprowadzilem) trzeba uzupelniac wode,nie wiem dlaczego,moze cos jest nieszczelne ogolnie ta instalacja jest bardzo stara. Udalo mi sie uzupelnic wode,ustawilem cisnienie na okolo1,2 bara,ale niestety piec wciaz sie nie zalacza. Chyba bede musial wezwac specjaliste. Dziekuje za pomoc.
  • #5 12755356
    W0jtek92
    Poziom 39  
    Ocena: 1252
    Skoro kocioł stał 2 lata bez ruchu to zapewne trzeba ruszyć pompę, presostat itd. Najlepiej wykonać cały przegląd.
REKLAMA