logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Terminator i T100. Zdjęcie simlocka. Make selected jobs. Error 0301.

kaba 14 Mar 2005 18:32 1070 4
REKLAMA
  • #1 1315427
    kaba
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    mam terminatora i chcialem nim odczytac kody aby zdjac sim-lock'a
    niestety, po rozkazie "Make selected Jobs" wyskakuje error: 0301 :/
    co on oznacza nie moglem nigdzie znalezc opisu tego rodzaju bledu
    ???? pomocy

P.S. ale nawet gdyby mi sie udalo odczytac kody to nie moge wejsc do menu od lock'ow po wpisaniu <**< nic sie nie dzieje. czytalem na forum ze niektorzy wlasnie w taki sposob zdejmuja sim-locki a ja nie moge nawet wejsc do menu
    ??????
  • REKLAMA
  • #2 1315460
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Witaj ten sam błąd miałem w przypadku R600. Za chiny go nie mogłem zkomunikować! Siłą mocą , nic nie pomogło, mimo pomocy chłopaków tela oddałem w ręce właściciela. Odsyłam cię do mojego problemu (sądzę że niema się co rozwodzić - ten sam błąd stał mi na przeszkodzie , więc ppoczytaj i popróbuj :

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic258598.html

Pozdrawiam i życzę powodzenia!
  • REKLAMA
  • #3 1315680
    kaba
    Poziom 13  
    jesli chodzi o telefon to jest on naladowany do pelna, nie ma zadnych uszkodzen mechanicznych. jeszcze tydzien temu chodzil normalnie ale z En menu i postaowilem to przerobic na Pl. operacji tej dokonalem crusaderem i prawie udalo sie. bo telefon wlaczyl sie tylko ze po wlozeniu kart sim wyskakiwal komunikat "blad karty sim" crusader odczytywal tez kody lockow, ale nie moglem ich wpisac (nie dalo sie uaktywnic menu)
    wiec pomyslalem ze TE mi sie uda, ale jak widac nic z tego :/
    gdy probuje odczytac kody przez TE to wyskakuje blad 0301, przy fleszu to samo 0301 :/ odnosnie terminatora to mam go z axnet'u
    dlugo z nim juz walcze i ciagle to samo :/ wyjmuje, wkladam baterie odlanczam telefon i ciagle to samo :/ juz mii rece opadaja. bede probowal dalej z wy/wk baterii ale najpierw musze odpoczac :]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1315708
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    ja w kilku t100 zeby wejsc do menu i wpisac nck musialem wlozyc karte i wlaczyc grata :) Sprobuj naciskac power (On) podczas odczytu kodow...
  • #5 1315892
    kaba
    Poziom 13  
    ufff udalo sie :D
    rzeczywiscie w T100 kod <**< wpisuje sie razem z karta sim i dopiero menuu sie uaktywnia.
    ale terminator jak nie dzialal tak nie dziala :/ gdyby ktos znal przyczyne dlaczego sie tak zachwouje to prosze napisac. bylbym bardzo wdzieczny.
    w najblizszym czasie postaram sie o jakis inni model telefonu i zobacze czy wogle ten TE dzial

dziekuje obu Panom za pomoc

pozdrawiam
REKLAMA