logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beretta Mynute 13/20 - Gdzie kupić manometr do kotła?

konrad364 20 Wrz 2013 19:22 1941 6
REKLAMA
  • #1 12758539
    konrad364
    Poziom 9  
    Witam
    Przeszukałem google jednak nie udało mi się znaleźć odpowiedzi.

Podczas czyszczenia kotła Beretta Mynute 13/20, złamałem cieniutką miedzianą rurkę od manometru. Zakładam, że takie mechaniczne uszkodzenie przy przyrządzie do mierzenia ciśnienia jest nie do naprawy. Stąd pytanie gdzie można dokupić manometr do ww. kotła? Może być zarówno oryginalny jak i zamiennik.

Z góry dziękuje za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 12758688
    serwisant73
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1260
    Manometr, jak wszystkie inne części, kupisz w u lokalnego serwisanta wraz z usługą.
  • REKLAMA
  • #3 12760247
    konrad364
    Poziom 9  
    Rozumiem że niechęć udzielenia odpowiedzi wynika z troski o moje bezpieczeństwo za którą dziękuje. Jednak w promieniu 60 km ode mnie nie znajduje się żaden serwis. Ponadto przed uruchomieniem kotła będzie przeprowadzona próba szczelności instalacji gazowej, w celu zapewnienia sobie jak największego bezpieczeństwa. A usługa wraz z dojazdem z racji prostoty przykręcenia manometru mi się nie kalkuluje. Dlatego prosił bym jeśli ktoś posiada takie informacje o podanie namiaru lub linku do sklepu gdzie zakupie ww. manometr.
    Dziękuje
  • REKLAMA
  • #4 12760713
    W0jtek92
    Poziom 39  
    Ocena: 1258
    Znajdź serwisanta, zadzwoń do niego, zrób mu przelew i niech on Ci to pocztą wyśle, w sklepie tego nie dostaniesz raczej..
  • #5 12761383
    piracik
    Ocena: 1977
    Manometr do tego kotła to około 70zł + koszt przesyłki.
    Tak jak pisał W0jtek92 w sklepie tego nie kupisz.
  • REKLAMA
  • #6 12761877
    serwisant73
    Ocena: 1260
    konrad364 napisał:
    Rozumiem że niechęć udzielenia odpowiedzi wynika z troski o moje bezpieczeństwo za którą dziękuje. Jednak w promieniu 60 km ode mnie nie znajduje się żaden serwis. Ponadto przed uruchomieniem kotła będzie przeprowadzona próba szczelności instalacji gazowej, w celu zapewnienia sobie jak największego bezpieczeństwa. A usługa wraz z dojazdem z racji prostoty przykręcenia manometru mi się nie kalkuluje. Dlatego prosił bym jeśli ktoś posiada takie informacje o podanie namiaru lub linku do sklepu gdzie zakupie ww. manometr.
    Dziękuje

kolego, ale ja ci właśnie pomogłem... Udzieliłem odpowiedzi na twoje pytanie. To nie bułka, czy piwo... Tego nie znajdziesz na sklepowej pułce. Części zamienne do kotłów dostępne są tylko w serwisie. Zdaję sobie sprawę, że wymiana manometru nie jest sztuką ale trzeba go w tym celu posiadać. A ma go serwisant Beretty. Takie są fakty. Nawet nie pytam, dlaczego zdecydowałeś się na kocioł, którego najbliższy serwis jest tak daleko...

Dodano po 1 [minuty]:

konrad364 napisał:
    Dziękuje

kolego, ale ja ci właśnie pomogłem... Udzieliłem odpowiedzi na twoje pytanie. To nie bułka, czy piwo... Tego nie znajdziesz na sklepowej pułce. Części zamienne do kotłów dostępne są tylko w serwisie. Zdaję sobie sprawę, że wymiana manometru nie jest sztuką ale trzeba go w tym celu posiadać. A ma go serwisant Beretty. Takie są fakty. Nawet nie pytam, dlaczego zdecydowałeś się na kocioł, którego najbliższy serwis jest tak daleko...
  • #7 12764395
    konrad364
    Poziom 9  
    Ok, w takim razie dziękuje. Myślałem, że będzie łatwiej go kupić. A piec niestety kupiony był nie przeze mnie i wiesz raczej w Rawie Mazowieckiej, bo o tym mieście mowa, nie ma żadnego znaczenia jakiej firmy piec kupie wszystkie serwisy najbliżej w Łodzi.

Temat zamknięty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje manometru do kotła Beretta Mynute 13/20 po uszkodzeniu cieniutkiej miedzianej rurki. Odpowiedzi sugerują, że manometr można nabyć jedynie przez lokalnego serwisanta, a nie w sklepach detalicznych. Koszt manometru wynosi około 70 zł plus przesyłka. Użytkownik zauważa trudności w znalezieniu serwisu w pobliżu, co komplikuje zakup. W końcu zamyka temat, wyrażając rozczarowanie brakiem dostępności manometru.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA