logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

zawór salus podłogówka - Problem z zaworem Normalnie zamkniętym

Sławek_K 21 Wrz 2013 11:24 3318 4
REKLAMA
  • #1 12760464
    Sławek_K
    Poziom 2  
    Witam, założyłem na listwie Kan zawory salus normalnie zamknięte.

Nie wiem co jest powodem iż mimo, iż zawory są zamknięte i tak puszczają wodę w obieg i pomieszczenie się nagrzewa przy zamkniętych zaworach. Może ktoś pomoże na jednym obiegu mam zawór Honnaway i tak jest ok.

z góry dzięki za pomoc

nadmienię iż siła nacisku na za listwę obu zaworów jest taka sama i skok tłoka zbliżony
  • REKLAMA
  • #2 12763017
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2120
    Podłóż 5 groszówkę i sprawdź , czy coś się zmieniło,albo dokręć porządnie, chyba, że masz siłownik NO.
    Sławek_K napisał:
    mam zawór Honnaway

Zapewne chodzi o honeywell...
  • REKLAMA
  • #3 12763035
    W0jtek92
    Poziom 39  
    Ocena: 1257
    Jak kol. Wyżej pisze, zawór może lekko przepuszczać bo ma zabezpieczenie przez zamarznięciem instalacji, nie które termostaty w grzejnikach mają to samo i nim się je odcina i ściąga grzejnik trzeba podłożyć drobniaki.
  • REKLAMA
  • #4 12763503
    Sławek_K
    Poziom 2  
    Honnaway nie przepszcza, pod zaworty salusa wczoraj podłożyłem 20 gr. z tym że na 2 obiegach pomogło natomiast jeden dalej puszcza :( czyżby iglice były nie równej długości i jeszcze muszę dołożyć 5 gr . z tym że obawiam się że jak będą 2 monety to wtedy nie wiem czy nie będzie się zawieszał przy domykaniu . Ponadto nadmienię iż nie przeszkadzałoby mi to gdybym miejszkał w domku ale mieszkam w bloku i płacę za przepływ ogrzewania a mając w domu 24 stopnie i przepływ nawet minimalny po 1,5 g. było już 26 i można było jajo znieść
  • #5 13071550
    JaGnusz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    a możesz kolego napisać jaki model tej listwy kan.
    Potrzebuję dowiedzieć się jaki przekaźnik i kondensator jest na listwie kan B 2022
REKLAMA