logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7110 - problem z Contact Service po wgraniu softu v5.01

p1szcz3k 14 Mar 2005 22:28 1845 14
REKLAMA
  • #1 1316163
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Witam przejrzałem archiwum i nic nie znalazłem dlatego opisuje problem i prosze o jakieś wskazkówki najlepiej wszysto od początku więc tak : Wgralem soft zmodyfikowany by tomash ale tel sie restartował itd etc zliczylem sumy wszystko ok ale nie podobało mi się więc wgrałem 7110v5.01 I.fls i tu oto wlaczam telefon a tam CS ( contact Service ) próbuje wgrać inny soft to samo ciągle CS ... backupa niestety nie posiadam proszę o jakąś pomoc. PS nie wiem czy to jakaś wskazówka ale gdy włącze tel i widnieje napis to tel się wyłacza po ok 1 minucie... Wsześniej telefon działał idealnie... Pozdrawiam i proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1316221
    doc3nt
    Poziom 20  
    Ocena: 1
    wgraj mu flesha i virgin eprom, popraw imei, policz sumy i bedzie OK!

... ale to juz bylo...
    ... na na na...
    ... napewno wroci znowu...
    ... na na na...
    Załączniki:
    • 7110_eeprom_clean.zip (793 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 7110.zip (1.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1316227
    kaba
    Poziom 13  
    napisz okladniej
    jest CS i po chwili sie wylancza????

podstawowe rzeczy jakie trzeba zrobic po wgraniu softu to: sumy kontrolne, IMEI (na orginalny), nie zaszkodzi wgrac czysty eeprom

a co do modyfikowanego softu, to czy aby na pewno jest z sprawdzonego zrodla??? czy wogole chodzi juz u kogos???
  • REKLAMA
  • #4 1323579
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Czym wgrać tego flesha i virgin eprom ?? bo Nokia Flasher by rolis nie idzie :|
  • #5 1324486
    kaba
    Poziom 13  
    sprobuj knock'iem
    najpierw wirgin potem full i nokia powinna smigac

Dodano po 11 [minuty]:

na wszelki wypadek dorzucam knok'a
    Załączniki:
    • Knok_Phoenix_1a.zip (398.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1325632
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Pojawia się takie coś : CMD_handlecommands : cannot analyze phone. Oczywiscie zeby bylo jasne uzylem knoka 2 zakladke write nastepnie write fls flash file to phone .

Dodano po 2 [godziny] 37 [minuty]:

:((
  • #7 1327313
    kaba
    Poziom 13  
    uuuu
    czy kabel ktorego uzywasz jest aby na pewno dobry??
    sprawdz styki w telefonie (te od kabla)
    i moze na poczatku jak zaczynasz fleszowanie to przycisnij wtyczke do telefonu. po prostu przez pare sekund trzymaj wtyczke i telefon docisniete do siebie

Dodano po 1 [minuty]:

pod jakim systemem pracujesz???

Dodano po 1 [minuty]:

i tak juz dla zupelnej pewnosci :]
    czy Twoj knock jest dobrze skonfigurowany??
  • REKLAMA
  • #8 1327682
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Kabel na 100 % jest sprawny ;| Pracuje pod Xp mam userporst zainstalowanego... jak coś nie wiem czy jest dobrze skonfigurowany nic nie zmienialem :(
  • #9 1329531
    kaba
    Poziom 13  
    to juz nie wiem co tu moze zdzialac
    wczesniej telefon sie fleszowal teraz juz nie chce, dziwne :/
    mialem podobne przypadki, ze po wgraniu jakiejs modyfikacji pojawial sie CS ale potem wszystko mozna bylo naprawic full flash'em.
    napisalem CI juz wszystko co wiem, pozostaje jedynie grffin.
    a co do Xp to ja nigdy pod nim nie pracuje (odnosnie telefonow) bo jakos nie mam do niego przekonania.

moge powiedziec tyle: naladuj baterie do pelna, i proboj wgrywac soft, upewnij sie ze dobrze nasiskasz wlacznik, ze kabel jest docisniety i po kazdej probie wyjmuj i wkladaj baterie
  • #10 1364263
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Prosze dalej o pomoc Nokia dalej nie działa ;(((((((
  • #11 1364274
    morron1
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    masz backup z mojej 7110 poinformuj mnie czy tel dziala
    Załączniki:
    • 7110 bacup.rar (1.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 1365296
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Dalej to samo.. wgrywałem Nokia Flasher by rolis zawsze tym wgrywam i jest ok...Wiec tak jak pisałem dalej jest CS hmm nie wiem w rolisie są rózne opcje moze czeba najpierw wykasowac ten stary soft ? Czy można nakładać 1 na 2 .... <help>
    :(
  • #13 1366039
    lackyluck
    Poziom 21  
    najlepiej wybierz w knocku zakładke kasuj cały flash, po czym wgraj nowy, ustaw pin, reset ustawien urzytkownika, ustaw szybko faid - w 100% działa - pozdrawiam
  • #15 1376245
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    lackyluck napisał:
    najlepiej wybierz w knocku zakładke kasuj cały flash, po czym wgraj nowy, ustaw pin, reset ustawien urzytkownika, ustaw szybko faid - w 100% działa - pozdrawiam

Która to dokładnie opcja nie znam knoka.....uzywam go może 3 raz :(

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 7110, który po wgraniu zmodyfikowanego softu oraz oficjalnego pliku 7110v5.01 I.fls wyświetla komunikat "Contact Service" (CS) i po chwili się wyłącza. Próby ponownego wgrania oprogramowania kończą się niepowodzeniem, a brak backupu utrudnia przywrócenie stanu fabrycznego. Wskazano konieczność wgrania "virgin eeprom" oraz pełnego flasha, poprawienia sum kontrolnych i przywrócenia oryginalnego IMEI. Zalecane jest użycie narzędzi takich jak Nokia Flasher by Rolis lub Knock, z uwzględnieniem opcji kasowania całego flasha przed wgraniem nowego softu. Problemy mogą wynikać z nieprawidłowej konfiguracji kabla, złego styku lub błędów w oprogramowaniu. Użytkownik pracuje pod systemem Windows XP i ma trudności z konfiguracją narzędzi. Dodatkowo sugerowano pełne naładowanie baterii, odpowiednie dociskanie kabla podczas flashowania oraz reset ustawień użytkownika. Pomimo prób problem z CS i wyłączaniem telefonu nadal występuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA