logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Color LaserJet 5 - błąd przy drukowaniu na papierze powlekanym 100g i samoprzylepnym

DJ Ramzees 15 Mar 2005 11:57 2094 10
REKLAMA
  • #1 1317231
    DJ Ramzees
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam.
    Posiadam drukarkę HP Color LaserJet 5 drukarka na zwykłym papierze drukuje normalnie natomiast problem pojawia się kiedy chcę wydrukować np. na papierze powlekanym (100g) lub na papierze samoprzylepnym, drukarka albo go nie pobiera albo jak pobierze to wywala błąd.
    Proszę o pomoc.

zmieniłem temat
    kosmita
  • REKLAMA
  • #2 1318702
    Awdeg
    Poziom 26  
    Ocena: 43
    Myśle,że podajnik tylny rozwiąże twój problem,wtedy przebieg papieru jest zbliżony do płaskiego,dodatkowo podajnik ten ma własny napęd
  • REKLAMA
  • #3 1319753
    DJ Ramzees
    Poziom 15  
    Ale skąd taki podajnik wyczasnąć ?
  • #4 1321788
    Awdeg
    Poziom 26  
    U mnie 150zł,ale wpierw upewnij się że będziesz mógł drukować na tych ,nalepkach lub folii.Rzecz w tym że fuser w tych drukarkach ma wysoka temperature i czasem folia się faluje ,a na nalepkach robią się bąble.Ja sprzedawałem kiedyś te drukarki i pomimo ze mam CLJ 5500 jedną 5M sobie zostawiłem poniewaz koszty wydruków na niej są minimalne,oraz ta drukarka wyjątkowo intensywnie kryje tonerem.
  • #5 1322683
    DJ Ramzees
    Poziom 15  
    A podajnika A3 do tej drukarki niemasz czasem ??
  • REKLAMA
  • #6 1322948
    Awdeg
    Poziom 26  
    Mam ale po co ,tylko kołek zamienisz miejscami,wykręcisz ograniczenie papieru i już masz A3
  • #7 1325490
    DJ Ramzees
    Poziom 15  
    Możesz dokładniej opisać jak to zrobić z tym "kołkiem" ??
  • REKLAMA
  • #8 1327964
    fafu
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    wyczysc lub zmien roliki i separatory a potem sprawdz tace która prowadzi papier do pieca tam czesto przykleja sie duzo odpadów i papier zacina sie nara
  • #9 1335032
    DJ Ramzees
    Poziom 15  
    Kto mi opisze dokładnie jak przerobić ten podajnik A4 na A3 ??
    HP Color LaserJet 5 - błąd przy drukowaniu na papierze powlekanym 100g i samoprzylepnym
  • #10 1749037
    sebo_77
    Poziom 1  
    Tez mam problem z grubym papierem. Czy tylni podajnik pomoże, jeśli papier płynnie przechodzi przez drukarkę - w przypadku, gdy wkłada się go w miejsce gdzie powinien być ten podajnik? Gdzie i za ile można taki podajnik kupić w okolicach Krakowa, ewentualnie wysyłkowo?
    Pozdrawiam
  • #11 3753299
    kris21
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    witam.
    Mieliście może problem bład 13.4clear front tray input jam drukareczka wyczyszczona wydrukowałą 3 kartki i taki komunikat pojawia się teraz mieliście taki problem??

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy drukarki HP Color LaserJet 5, która poprawnie drukuje na zwykłym papierze, ale ma trudności z pobieraniem i drukowaniem na papierze powlekanym 100g oraz papierze samoprzylepnym, co skutkuje błędami. Sugerowane rozwiązania obejmują użycie tylnego podajnika papieru, który zapewnia bardziej płaski przebieg papieru i posiada własny napęd, co może zapobiec zacięciom. Koszt takiego podajnika to około 150 zł, jednak należy upewnić się, czy drukarka poradzi sobie z materiałami takimi jak folie czy naklejki, ze względu na wysoką temperaturę fuzera, która może powodować deformacje. W dyskusji pojawiła się także propozycja modyfikacji podajnika A4 na A3 poprzez przesunięcie ogranicznika papieru (tzw. "kołka"). Dodatkowo zalecane jest czyszczenie i wymiana rolek oraz separatorów, a także sprawdzenie tacy prowadzącej papier do fuzera, gdzie mogą gromadzić się zanieczyszczenia powodujące zacięcia. Pojawił się również problem błędu 13.4 związany z zacięciem papieru w przednim podajniku, mimo wcześniejszego czyszczenia urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA