logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz Tracer Guardian Nano RF - Zacinanie po 20-30 minutach użytkowania

koma2000 25 Wrz 2013 20:22 5097 5
REKLAMA
  • #1 12777282
    koma2000
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    Witam!
    Dwa dni temu kupiłem sobie mysz bezprzewodową Tracer Guardian nano RF i mam z nią kłopot ponieważ gdy włączę komputer z początku mysz działa normalnie ale po jakiś 20-30min zaczyna się strasznie zacinać i szlak mnie już trafia bo nie da się normalnie użytkować komputera.Poprzednia moja mysz optyczna ale na kabel (jakaś tam no name) działała bez zarzutów a z tym cholerstwem mam problemy od samego początku.Próbowałem już podpinać ten nadajniczek pod inne usb bez skutku wymieniłem baterie na nowe też bez skutku.Do myszy nie były dołączone żadne sterowniki w internecie też nie ma do niej sterowników więc chyba powinny starczyć systemowe.Mój system do Windows vista home basic 32bit
    Proszę was o pomoc :cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12777308
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 253
    Sprawdź na innym komputerze. Moim zdaniem, mysz powinna iść na gwarancję, a na przyszłość, dołożyć kilka złotych, i kupić coś np. logitecha;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 12777352
    incer01
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Może być uszkodzony ten czujnik usb co go podpinasz i się nagrzewa, stąd te zacinanie.
  • REKLAMA
  • #4 12777586
    koma2000
    Poziom 16  
    Na innym kompie to samo z resztą dziwne żeby tamta działała co miałem przed tem a ta jakimś trafem po jakimś czasie zaczyna wariować na szczęście mam opakowanie i paragon i jutro pójdę reklamować.Jutro napisze jeszcze co i jak jak wrócę z tego sklepu.W ogóle ta firma tracer drugi raz mi podpadła nie wiem czy oni faktycznie produkują taki szajs czy co ale dłuższy czas temu kupiłem mikrofon z tracera i działał 2 dni po czym tak działał że musiałem się do niego drzeć, nie miałem wtedy już niestety do niego paragonu ani opakowania wiec sam postanowiłem zobaczyć co jest nie tak i jak zobaczyłem to w jaki sposób kable były przylutowane do mikrofonu to był szok nic tylko jeden wielki zimny lut.. ja jak zaczynałem swoją przygodę z lutowaniem to potrafiłem lepiej lutować niż ten co lutował ten mikrofon.Polutowałem mikrofon jeszcze raz i od razu zaczoł działać i działa do teraz.:D
    pozdrawiam
    PS : A o zasilaczu ATX tracera który się po dwóch tygodniach spalił nie wspomnę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 12777617
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 551
    Sprawdź zakres pracy tego urządzenia, czy nie ma konfliktu z innym bezprzewodowym. Był ostatnio taki temat, w którym powodem problemów był router Wifi.
  • #6 12780636
    koma2000
    Poziom 16  
    Dobra byłem dziś w sklepie i wymieniłem na inną mysz bezprzewodową tyle że z omegi i działa bez zarzutu.Też myślałem że może to mieć związek z routerem wifi i pytałem tego co mi te mysz sprzedał i mówił że nie powinno mieć to konfliktu z tym, ta którą teraz mam też jest na 2,4ghz i działa normalnie.Dzięki za pomoc temat do zamknięcia.
REKLAMA