Witam wszystkich i dziękuję za ewentualną pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. W mieszkaniu mam doprowadzony sygnał TV tylko do jednego gniazdka abonenckiego. Ponieważ mam dwa pokoje i dwa telewizory chcę ten sygnał podzielić ale nie tracąc przy tym na sile sygnału docierającego do odbiorników lub nawet wzmocnić kilka kanałów, które śnieżą. Używając zwykłego rozdzielnika sygnału traciłem sygnał z kanałów, które śnieżyły, dlatego też zakupiłem rozdzielacz sygnału z mikrowzmacniaczem 2x15 dB TELMOR WSA 915, po prawidłowym podłączeniu (zgodnie ze schematami dostępnymi na stronie producenta) jakość sygnału zamiast ulec poprawie dramatycznie się obniżyła, nawet programy, których sygnał był idealny uległy znacznemu pogorszeniu. Myślałem że coś jest nie tak ze wzmacniaczem i wymieniłem na inną sztukę ale wciąż ten sam efekt (sprawdziłem nawet u swoich rodziców w domu i także nastąpiło znaczące pogorszenie sygnału zamiast polepszenia). Czy ktoś wie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Może ktoś miał ten sam problem i już go rozwiązał? Nie jestem biegły w tym temacie a serwisach RTV nikt mi nie udzielił konkretnych wskazówek. Bardzo dziękuję za wszelkie rady i wskazówki.[/b]