logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza 2004. Radio, podłączenie katod. Czy mam szukać nowego radia?

mario7602 16 Mar 2005 23:48 3059 4
REKLAMA
  • #1 1322226
    mario7602
    Poziom 2  
    Witam
    Sprawa ma się tak:
    Samochod Seat Ibiza 2004r. Podlaczylem dwie katody 12V (niestety nie wiem ile watow pobieraja - sa to katody 30cm niebieskie - swieca) przez wtyczke zasilajaca do radia (ALANA madie in grundik) tj. masa wiadomo do masy a plus podlaczylem do podswietlania panela (chcialem zeby jasnosc swiecenia katody byla regulowana zciemniaczem).
    PROBLEM :
    Radio nie dziala, nic się nie swieci, nie ma mozliwosci wpisania kodu, po prostu martwa cisza. Bezpiecznik caly i inne tez. Radio byo wczesniej rozkodowywane i dzialalo poprawnie. przy podanczaniu bylo odpiete od zasilania.
    Mam pytanie czy powinienem szukac nowego radia? Czy sa moze jakies dodatkowe zabezpieczenia?

Pozdrówka
  • REKLAMA
  • #2 1322379
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Po prostu ubiłeś radio, teraz niestety ale usterka jest poważna, schemat i miernik w łapy i szukamy. Nie ma prostej recepty na głupotę. Na szczęscie grundgi są naprawialne ale z taką wiedzą to nie sądzę byś dał radę

SławeK
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1323978
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    1. Jasności katody raczej nie da się sterować.
    2.Czy sprwadziłeś DWA bezpieczniki idące do radia?
    Jeśli już masz wyciągnięte radio, to pomierz czy masz wszystkie napięcia w kostce ISO. Dopiero później zabieraj się za radio.
    "Nic się nie świeci"; tylko na radiu, czy w ogóle nie działa podświetlenie w aucie?
  • #5 1324044
    mario7602
    Poziom 2  
    witam

dzieki chlopaki ale z tego co czytam to nie nadaje sie do naprawy tego radia, oddam go w rece specjalisty.
    pozdrawiam
REKLAMA