logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

6010 zielonka. Jakiego programatora użyć? Każdy soft będzie dobry?

AndKow 18 Mar 2005 13:30 1416 5
REKLAMA
  • #1 1325765
    AndKow
    Poziom 2  
    Czym zaprogramowac zielonke-jakiego uzyc programatora?
    Czy zielonka dziala z kazdym softem?
    Czy lepiej uzywac innej karty-skad ja zdobyc?
    Czy kanaly do tunera wgrywac przed wgraniem softu czy po?
    Czy trzeba cos kasowac przed wgraniem nowej listy.
    Dziekuje z gory za kazda pomocna rade.
  • REKLAMA
  • #2 1325885
    wooy
    Poziom 12  
    ....zielonke kupisz na allegro lub gieldzie , jezeli bedziesz mial zielonke plastikowa to do zaprogramowania potrzebne beda 2 programatory : np phoenix i JDM iso (taki ze slotem na karte) oraz program IcProg v 1.05. Jak bedziesz mial zielonke z ukladami na wierchu (tgz laminat) to wystarczy programator JDM (bez slotu na karte), program moze byc ten sam......zielonka wspolpracuje z dekoderami nieprzerobionymi a zaleznie od wsadu na niej moze dzialac z softem emu jak i normalnym.........przed wgraniem listy dobrze jest wyczyscic pamiec dekodera a nastepnie wgrac liste....czysci sie tym samym programem co wgrywa czyli DSXEdit....przy guziku ZAPISZ jest mala strzaleczka-klikasz na nia i pojawia sie guzik WYCZYSC wiec czyscisz i WGRYWASZ LISTE KANAŁOW

Dodano po 1 [minuty]:

....jeszcze ja.......liste wgraj przed softem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #3 1326791
    _POCk_ee
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    ja mam zielonke i FUN'ke teraz nie moge zrobic ani jednaj karty ale jak mi dzialaly obydwie to zelezalo zaczej od wsadu jak szlo

zielonke programuje WilleEprom'em mam taka z ukladami :) jest to raczej prymitywny sposob :) nie polecam :)

ale mam jeszcze prozbe moza mi ktos dac namiar na dzialajace wsady!!!!!!!!!! do zielonki i funki bo nie moga zrobic ani jednj karty!
    oczywiscie ze wiem do czego sa:
    http://www.laki.dvhk.pl/
    http://www.tomy.dvhk.pl/
    ale wsady z tych stron mi nie chodza!! pisze ze jest blad przy programowaniu pierwszej komorki eproma!! zawnetrznego w FUN'ce i pierwszej komorki w epromie w pic'ku nie mam pijecia dlaczego tak jest zawsze mi dzialalo! wiem ze i FuN'ka jesy na 100% dobra i pic'k na zielonce tez nawet kupilem nowy i tez tak jest wiec jakby ktos mial dzialajace katry to bordzo prosze zeby mi napisal jakim
    programem i jaki wsad wiem ze to jest lamerskie! :) ale nic na to nie poradze :) tak jakos wyszlo
    a FUNke mam z ukladam 24C512
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1329653
    AndKow
    Poziom 2  
    Dieki za rady.
    Kupilem na gieldzie zielonke ktora podobno jest juz z wsadem-wgralem soft do tunera i niestety chodza tylko niekodowane stacje, paczka polsatu nie dziala. Tuner sie zawiesza a ja nie mam programatora do karty. Jak dlugo moze chodzic zielonka zanim znow ja bedzie trzeba zaprogramowac?
  • #6 1331688
    brzuch0
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    AndKow napisał:
    Dieki za rady.
    Kupilem na gieldzie zielonke ktora podobno jest juz z wsadem-wgralem soft do tunera i niestety chodza tylko niekodowane stacje, paczka polsatu nie dziala. Tuner się zawiesza a ja nie mam programatora do karty. Jak dlugo moze chodzic zielonka zanim znow ja bedzie trzeba zaprogramowac?

Chodzić będzie do bulu bo na karcie są tylko zaznaczeni tylko nibyoperatorzy a nie klucze które są w sofcie.
REKLAMA